Politika

Medojević: Euroskepticizam izazvali Brisel i Drobnič

Predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je u razgovoru za Pobjedu da je pojavu euroskepticizma i antievropskog raspoloženja izazvala politika Brisela prema Crnoj Gori, koju personifikuje šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič.
Medojević: Euroskepticizam izazvali Brisel i Drobnič
Portal AnalitikaIzvor

Medojević je optužio Brisel da toleriše političku korupciju u Crnoj Gori jer nije bilo reakcija na činjenicu da je opoziciona stranka glasala za Vladu.

 -Nova ima taj naglašeni proruski stav, ali ona kao i Demokratski front ima programsku odrednicu o članstvu u EU. Mi tu ništa nijesmo promijenili, ali odnos evropske administracije prema Crnoj Gori je takav da je očigledno da je neko u Briselu korumpiran. Ova vlast je uspjela da korumpira i ljude u Briselu. Izostanak osude napada na mirne demonstrante, podrška korumpiranom režimu, nereagovanje na političku korupciju - sve su to razlozi zbog kojih građani gube povjerenja u Evropsku uniju - rekao je Medojević komentarišući pojavu euroskeptične politike od strane Nove srpske demokratije i njeno približavanje Rusiji. Medojeviću je zasmetala i podrška dijela Evropskog parlamenta Pozitivnoj Crnoj Gori.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika