Crna hronika

Berane: Uhapšen osumnjičeni za ucjenu

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane rasvijetlili su krivično djelo ucjena i identifikovali i juče lišili slobode E.V. (22) iz Berana zbog osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo, saopšteno je iz Uprave policije.
Berane: Uhapšen osumnjičeni za ucjenu
Portal AnalitikaIzvor

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je E.V, od 03. do 08. febuara 2016. godine, S.V. iz Berana upućivao anonimne SMS poruke u kojima je prijetio da će objaviti i poslati njegovoj porodici određeni materijal koji bi škodio njegovom ugledu ukoliko mu ovo lice ne preda iznos od 1.000 eura. S.V. je ovo prijavio CB Berane, a inspektori su o svemu obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, po čijim su nalozima potom postupali”, navodi se u saopštenju.

Službenici CB Berane su, u sadejstvu sa CB Bijelo Polje, nakon preduzetih neophodnih mjera i radnji, u koordinaciji sa tužiocem, lišili slobode E.V. juče i to nakon što je sa dogovorene lokacije na teritoriji Opštine Bijelo Polje preuzeo dio novca od ucjene.

“Inspektori su prethodnih dana, tokom postupanja po prijavi, obezbijedili i druge dokaze koji ukazuju na osnov sumnju da je E.V. počinio ovo krivično djelo. Osumnjičeni E.V. je danas, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je, na štetu S.V, počinio krivično djelo ucjena”, ističe se u saopštenju.

Portal Analitika