Politika

Mandić prvi euroskeptični političar u Crnoj Gori

Nova srpska demokratija mogla bi uskoro postati prva stranka u državnom parlamentu koja će zastupati euroskepticizam. Takav politički kurs Nove nagovijestio je lider te stranke Andrija Mandić stavom da Crnu Goru treba približiti Rusiji i najavom preispitivanja odnosa prema Evropskoj uniji, piše Pobjeda.
Mandić prvi euroskeptični političar u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Rukovodstvo Nove narednih dana obići će članstvo i pažljivo saslušati šta misle o novonastaloj situaciji otvorene podrške briselske administracije korumpiranom crnogorskom režimu, a od posebnog značaja će nam biti njihova ocjena vezana za naše napore i želju da uspostavimo nove, sadr- žajnije partnerske odnose Crne Gore i Rusije - rekao je Mandić u intervjuu za ,,Dan“, dan nakon povratka iz višednevne posjete Rusiji. Ta izjava je u dijelu javnosti protuma- čena kao preispitivanje programskog opredjeljenja Nove o članstvu Crne Gore u EU.

Iz Nove je Pobjedi pojašnjeno da izjava predsjednika Andrije Mandića automatski ne znači odustajanje od EU, već težnju za značajnije približavanje Crne Gore Rusiji.

Naša stranka i srpski narod u Crnoj Gori ne prihvataju ucjene koje nam se nameću od strane Brisela da podržimo rekonstrukciju Vlade Mila Đukanovića, bez ikakvog rezona se istrajava na sankcijama bratskoj Rusiji, a pogotovo nam je neprihvatljivo ono nepisano pravilo po kome bivše socijalističke zemlje prvo moraju pristupiti NATO-u pa tek onda ući u EU - saopšteno je Pobjedi iz Nove srpske demokratije kao pojašnjenje Mandićevog stava. Prema saznanjima Pobjede, o promjeni političkog kursa Nove Mandić je razgovarao i sa svojim ruskim partnerima tokom višednevne posjete Moskvi.

 

Opširnije u Pobjedi…

Portal Analitika