Literatura

LAGUNA: Četiri izdanja dva popularna naslova i druga knjiga trilogije "Kazna za greh"

Beogradska izdavačka kuća Laguna najavljuje četvrta izdanja naslova "Prava istorija sveta" koju potpisuju članovi redakcije sajta Njuz.net, i "Anđeo atentata" renomiranog Svetislava Basare. Uz to, u prodaji će od sjutra biti drugi dio trilogije "Kazna za greh" Jelene Bačić Alimpić.
LAGUNA: Četiri izdanja dva popularna naslova i druga knjiga trilogije "Kazna za greh"
Portal AnalitikaIzvor

Grupa autora okupljena oko sajta Njuz.net ne prestaje da intrigira, pa nije ni čudo što knjiga "Prava istorija sveta" objavljena u izdanju Lagune krajem decembra prošle godine, sada doživljava četvrto izdanje. Ova zabavna, duhovita, originalna knjiga nudi čitaocima istoriju kakvu do sada nisu poznavali: od trenutka kad je Adam posumnjao da ga Eva vara do paranoje Bobija Fišera.

U knjižare stiže četvrto izdanje knjige "Anđeo atentata" Svetislava Basare, objavljene sredinom prošle godine. Basara kroz nemogući dijalog dvojice protagonista, austrougarskog nadvojvode Franca Ferdinanda, s one strane groba, i posmrtnog sekretara Ferdinanda Berhtolda, daje drugačije viđenje Sarajevskog atentata, njegovih uzroka i posljedica. Sa nepresušnim humorom i ironijom, pisac obesmišljava stereotipna istorijska tumačenja i nudi svoju, umjetnički uvjerljivu istinu o presudnim događajima koji su doveli do Prvog svjetskog rata.

- Nakon romana "Kazna za greh - Noć kada su došli svatovi“ koji je od objavljivanja, 5. oktobra na prvom mestu Lagunine top-liste, svi koji su sa nestrpljenjem iščekivali nastavak sage o Emiliji i Mihajlu od 9. februara moći će da utole svoju radoznalost, jer će se u prodaji naći nastavak, ljubavni roman "Knjiga uspomena". Zamišljena kao trilogija, ovo je uzbudljiva saga o sudbini dvije porodice s početka XX vijeka, staleškoj podjeli, varoškim i vlastelinskim sudbinama i tajnama neobičnih likova čije se sudbine prepliću i sudaraju - priča o zabranjenoj ljubavi... "Knjiga uspomena", drugi dio trilogije "Kazna za greh" Jelene Bačić Alimpić, jeste roman o sjećanjima na valcere pored Dunava, o raspravama bečkog intelektualnog kruga, putovanjima austrijskim krajolicima i iskušenjima iz prošlosti, oda životu koji pulsira uprkos Drugom svjetskom ratu, i uspomenama na ljubav koju godine ne mogu izbrisati - navode iz beogradske izdavačke kuće.

Portal Analitika