Crna hronika

UP: Mladić iz Užica uhapšen zbog šverca 6 kg skanka

Službenici Uprave policije MUP-a - Odsjeka za borbu protiv droge juče su lišili slobode državljanina Republike Srbije, M.J. (27) iz Užica kod kojeg su pronašli i oduzeli nešto manje od šest kilograma skanka.
UP: Mladić iz Užica uhapšen zbog šverca 6 kg skanka
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz Uprave policije, službenici ovog Odsjeka su juče oko 15.30 časova, u blizini tunela "Sozina" kontrolisali vozilo "Toyota Yaris", budvanskih registarskih oznaka, koje se kretalo iz pravca Podgorice ka Baru. Vozilom je upravljao Ž.E. iz Užica, dok se na mjestu suvozača nalazio M.J.

- Kontrolom vozila je, u torbi na zadnjem sjedištu, pronađeno veće pakovanje umotano u PVC foliju, sa sadržajem zelene biljne materije za koju se posumnjalo da je opojna droga marihuana tipa skank, a za koju je kasnije utvrđeno da je bruto težine 5.700 grama. Od oba ova lica su u policijskim prostorijama uzete izjave, a državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da se M.J. liši slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Osumnjičeni M.J. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Skank je upućen Forenzičkom centru radi analiza - stoji u saopštenju.

Iz Uprave policije takođe navode da su službenici istog Odsjeka dva dana ranije u Podgorici lišili slobode M.R. (32) iz Podgorice, kod kojeg su pronašli šest pakovanja sa tzv. polutkama heroina.

- Sumnja se da je M.R. imao namjeru da ovih šest pakovanja sa heroinom stavi u tzv. uličnu prodaju. Lišen je slobode i priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, takođe zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - navode iz UP.

Portal Analitika