Politika

DF: Proteste ne mogu zaustaviti montirani sudski procesi

Demokratski front (DF) ne mogu zaustaviti montirani sudski procesi u kojima se na najprizemniji način pokušavaju onemogućiti novi protesti, poručeno je danas iz tog političkog saveza.
DF: Proteste ne mogu zaustaviti montirani sudski procesi
Portal AnalitikaIzvor

„Tužba Glavnog grada protiv DF o navodnoj šteti procijenjenoj na oko 50 hiljada eura nastaloj 24. oktobra za vrijeme represivne akcije policijskih i parapolicijskih snaga protiv mirnih demonstranata predstavlja nastavak nezabilježene političke hajke protiv najjačeg opozicionog saveza“, kaže se u saopštenju Predsjedništva DF. 

Nakon krivičnih i prekršajnih prijava koje svakodnevno šteluju protiv čelnika DF-a, crnogorsko pravosuđe, umjesto da procesuira Raška Konjevića, najodgovorniju osobu za razbijanje mirnih demonstracija 17. i 24. oktobra, priprema, kako se navodi, institucionalnu inkviziciju za DF koji se jedini usudio da se mirnim i istrajnim protestima izbori za održavanje fer i demokratskih izbora. 

„Da paradoks bude potpun, režimski progon protiv DF-a doživljava vrhunac u trenutku kad ostali opozicioni subjekti pregovaraju o ulasku u Vladu Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića, posebno potencirajući garantovane demokratske i političke slobode“, kaže se u saopštenju. 

Dešavanja od 24. oktobra 2015. godine predstavljaju, kako se ocjenjuje, klasičan obrazac diktature u kojem „žrtve bivaju proglašene za izdajnike i krivce, a dželati za narodne heroje i branitelje Ustava i teritorijalnog integriteta“. 

„Na svim video snimcima od 24. oktobra jasno se vidi da su policijske i parapolicijske snage najodgovornije za izazivanje haosa na podgoričkim ulicama, prebijanje građana i svu štetu koja je te večeri nastala“, navode iz DF-a. 

Kako se navodi, krivične prijave koje je podnio DF protiv Konjevića i drugih odgovornih lica za razbijanje mirnog protesta 24. oktobra, još se nalaze u fiokama "nezavisnog" tužilaštva koje sve više liči na organ SDP - a ili ispovjedaonicu grehova, na čijim vratima piše: "Ko prizna, 99 odsto mu se oprašta". 

„Ali vrijeme promjena koje nezaustavljivo dolazi neće se pogađati, niti će opraštati bilo kome, uključujući i Konjevića koji će pred slobodnim sudovima morati da položi račune jer je naredio prebijanje crnogorskih građana. DF ne mogu zaustaviti montirani sudski procesi u kojima se na najprizemniji način pokušavaju onemogućiti novi protesti, jer je to jedini metod političke borbe od kojeg se plaši Đukanović“, kaže se u saopštenju. (Mina)

Portal Analitika