Društvo

Bogdanović primio župana Dubrovačko – neretvanske županije Nikolu Dobroslavića

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se sa županom Dubrovačko – neretvanske županije i predsjednikom Jadransko Jonske Euroregije Nikolom Dobroslavićem.
Bogdanović primio župana Dubrovačko – neretvanske županije Nikolu Dobroslavića
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Bogdanović dao je podršku inicijativi župana Dobroslavića o uvrštenju projekta Jadransko-jonske autoceste u prioritetan program rada Jadransko Jonske Euroregije za 2016. godinu

Na sastanku, upriličenom u Dubrovniku, gradonačelnik Bogdanović i župan Dobroslavić razmatrali su pitanja koja su se ticala dosadašnje saradnje, kao i potencijalne bilateralne aktivnosti i projekte koji bi mogli biti realizovani u narednom periodu, naročito izgradnja Jadransko-Jonske autoceste, te time poboljšanje prometnog povezivanja kao jednog od prioriteta za razvoj jugoistoka Europe

Gradonačelnik Bogdanović ocijenio je kako je dosadašnja saradnja bila uspješna, pri čemu je najviše riječi bilo o aktivnostima kroz EU projekte iz IPA prekogranične saradnje, te o temama vezanim za rad Jadransko-jonske euroregije. Pritom, gradonačelnik je župana Dobroslavića informisao sa osnovama dosadašnje saradnje Prijestonice Cetinje i Grada Dubrovnika, iskazujući uvjerenje kako će ona u predstojećem vremenu biti dodatno osnažena.

Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo i dodanu vrijednost ovoj inicijativi iskazanom podrškom talijanskih regija članica JJER, te njihovu zainteresiranost zajedničkom djelovanju. Na sastanku je dogovoreno da se na poziv predsjednika regije Tirana na ovu temu održi sastanak sa albanskim regijama te da se napravi sve potrebno kako bi projekat Jadransko-jonske autoceste dobio svoje mjesto na dnevnom redu godišnjeg foruma Strategije EU za Jadransku i jonsku regiju koji će se u maju ove godine održati u Dubrovniku.

Prijestonica Cetinje je jedna od pet crnogorskih opština članica Jadransko-jonske euroregije.

(cetinje.me)

Portal Analitika