Društvo

AEM: Stupio na snagu Pravilnik o elektronskim publikacijama

Danas je stupio na snagu Pravilnik o elektronskim publikcijama kojim se propisuje sadržaj, način vođenja i postupak upisa u registar elektronskih publikacija. Ovim pravilnikom se bliže utvrđuju prava i obaveze pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge elektronskih publikacija u skladu sa Zakonom o medijima, Zakonom o elektronskim medijima i drugim pozitivno-pravnim domaćim i međunarodnim dokumentima, saopšteno je iz AEM-a.
AEM: Stupio na snagu Pravilnik o elektronskim publikacijama
Portal AnalitikaIzvor

Pružaoci elektronskih publikacija su slobodni u kreiranju i uređivanju sadržaja, uz poštovanje standarda koji se odnose na: registaraciju elektronskih publikacija, identifikaciju, prava na ispravku i odgovor. Elektronske publikacije moraju poštovati privatnosti i dostojanstva građana, štititi integritet maloljetnika i ranjivih osoba, ne smiju pružati usluge koje ugrožavaju ustavni poredak i nacionalnu bezbjednost, zabranjeno je podsticanje, omogućavanja podsticanja ili širenja mržnje ili diskriminacije.

 Elektronske publikacije koje pružaju mogućnost komentarisanja objavljenih programskih sadržaja moraju usvojiti jasna i precizna pravila kometarisanja i registracije.

 Pozivamo sve pružaoce elektronskih publikacija, da u roku od 60 dana, Agenciji podnesu prijavu za upis u registar i da usklade svoj rad sa odredbama pravilnika. Obrazac prijave za upis u registar elektronskih publikacija možete preuzeti u prostorijama Agencije za elektronske medije ili na internet stranici Agencije www.ardcg.org (Propisi/ Obrazci)

            

Portal Analitika