Fudbal

Još jedna istraga protiv Zdravka Mamića

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) pokrenula je još jednu istragu protiv izvršnog predsjednika Fudbalskog kluba Dinamo Zdravka Mamića i još šest lica zbog sumnje da su klub oštetili za više od devet miliona eura.
Još jedna istraga protiv Zdravka Mamića
Portal AnalitikaIzvor

Uz Mamića, novom istragom ponovno su obuhvaćeni njegov brat Zoran, sin Mario, bivši glavni direktor i član uprave Dinama Damir Vrbanović, dvoje preduzetnika Igor Krota i Sandro Stipančić, te još jedno lice, prenose hrvatski mediji.

Mamić je osumnjičen da je sa ostalima dogovarao fiktivne ugovore između Dinama i kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vinsenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača.

Inostrane kompanije su potom ispostavljale račune za nepostojeće usluge, koje je Dinamo plaćao.

Mamiću je na teret stavljeno i da je dogovorio ugovor kojim se samo određenim igračima utvrđuje pravo na isplatu 50 odsto budućeg transfera, koji je u cjelosti trebalo da pripadne klubu, ali je neosnovano završio u inostranim kompanijama.

Riječ je o trećoj istrazi protiv Zdravka Mamića koji se od ranije uz kauciju brani sa slobode, zbog čega USKOK ovog puta neće tražiti istražni zatvor za osumnjičene.

Portal Analitika