Politika

Radulović: Neki hoće da budemo neutralni, a da se priklonimo Rusiji

Govoreći o prednostima članstva Crne Gore u NATO alijansu sa aspekta turističke privrede, Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotela “Splendid”, kazao je da naša država time dobija veliki imput.
Radulović: Neki hoće da budemo neutralni, a da se priklonimo Rusiji
Portal AnalitikaIzvor

Posebno to znači i podsticaj stranim investitorima, kako sa istoka tako i sa zapada, da investiraju u Crnu Goru.

"To je garancija jedne stabilne zemlje i to se već osjeća. I pored toga, neko treba da istjera taj NATO da nema investicija", mišljenja je on.

Radulović se nadalje pita od čega ćemo da živimo i znači li to da uzimamo i nove kredite.

"Ko će ih vraćati, od koje to proizvodnje? Neko će reći da je sve uništeno", kazao je Radulović.

On je iznio primjer nekada moćne brodarske kompanije "Jugooceanije“ iz Kotora.

"Kada je tadašnji direktor, sada pokojni Nikola Samardžić, izašao u Skupštinu i rekao da treba da se promijeni zastava, aludirajući na samostalnu Crnu Goru, na kakav je tada odziv naišao od Peđe Bulatovića, Andrije Mandića i ostalih koji su upropastili kompaniju od koje je Kotor živio. Ti isti ponovo danas obećavaju da će, ako oni dođu na vlast, nas učiniti sretnim, uspješnim i bogatim na takav način što ćemo odbiti NATO i Evropu, bićemo neutralni a prikloniti se Rusiji. Unutar svoje države treba govoriti protiv onoga što u njoj ne valja, a ne tražiti nekoga iz vani, da te on poklopi i uredi. To neće moći", kategoričan je Radulović.

On je za NATO.

"Zato što NATO savez ne uređuje, već nas samo uslovljava na vladavinu prava uvođenje reda putem zakona", kazao je Radulović.

 Izvor: CdM, Skala radio

Portal Analitika