Politika

Arsić: Tivatska vlast zrela za prinudni odmor

Neorganizovanost i slab način funkcionisanja lokalne uprave Tivat postaju ozbiljni problemi zbog rivalskih odnosa SDP i DPS činovnika. Nije ovdje trenutno komplikovan aktuelni politički momenat, koji se preslikava sa državnog nivoa, jedini problem. Blago rečeno, ovdje je kočnica preumorna tivatska vlast, koja je, kao takva, zrela za prinudan odmor. Na redovne radne obaveze sve ih češće podsjećaju opozicioni odbornici, učeći ih šta da rade, koje i kakve zakone da prate i kako u skladu sa njima da postupaju, izjavio je Vladimir Arsić, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Tivat.
Arsić: Tivatska vlast zrela za prinudni odmor
Portal AnalitikaIzvor

 “Konačno, nakon tri godine upornog insistiranja iz opozicionih redova, shodno zakonskoj obavezi, formirana je prijeko potrebna Služba interne revizije. Da je njeno funkcionisanje u prethodnom periodu postojalo, lokalna vlast  danas ne bi bila tema interesantna specijalnom državnom tužilaštvu. Podsjećamo da ni ovlašćeni revizori nikada do sada nisu dali pozitivno mišljenje na završni račun budžeta Opštine Tivat. U tim izvještajima jasno se ukazuje na ogromne probleme koji će u budućem vremenu zadesiti lokalnu upravu u Tivtu. Demokratsku Crnu Goru zaista brine takvo ponašanje”, naveo je Arsić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Upozorio je da bi nesagledive posljedice mogao da ima i veliki broj sudskih sporova koji građani vode protiv lokalne uprave, kao i potpuno nerazumno i neracionalno zaduženje za komunalne infrastrukturne objekte, sa kamatnim zaduženjima koja su samo naizgled privlačna.

“Opština će zbog spore administracije i neprivođenja detaljnih urbanističkih planova namjeni, izgubiti višemilionske sudske sporove koje građani pokreću pred sudskim organima.  I umjesto da lokalna vlast pokušava da nagomilane probleme rješava, da kapitalni budžet usmjerava na tokove koji će ublažti ove vidne probleme, da alternativno preduzima mjere za naplatu penala od investitora koji kasne u realizacijama dogovorenih poslova, ona prebacuje novac budžeta iz godine u godinu da bi se hvalila njegovom “likvidnošću”. Ovakvo “domaćinsko ponašanje”, interna revizija neće smjeti da toleriše. Nadamo se da će pod njenom budnom pažnjom, u predstojećem predizobrnom periodu, posebno biti socijalna davanja za koje je Predsjednik Opštine ovoga puta sebi široko raširio krila, zbog čega će biti pod punom lupom Demokrata i ukupne tivatske javnosti”, zaključio je Arsić. 

Portal Analitika