NATO

POŠA: Prvi ćemo ratifikovati ulazak Crne Gore u NATO

Namjera Mađarske je da prva – ili među prvima – ratifikuje zapisnik o ulasku Crne Gore u NATO, da i na taj način demonstriramo našu podršku članstvu Crne Gore, a i uopšte podršku politike otvorenih vrata. Učinićemo sve da unutrašnji proces ratifikacije bude što prije zavr- šen - kaže u intervjuu Pobjedi ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša.
POŠA: Prvi ćemo ratifikovati ulazak Crne Gore u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Ističe da je od presudne važnosti da Crna Gora nastavi put preko kojeg je dobila, krajem prošle godine, poziv u Alijansu, objašnjavajući da dinamika pregovora teče po planu.

- Kao ambasador NATO kontakt države u Crnoj Gori smatram da je veoma važno da političke stranke u Crnoj Gori preko dijaloga nađu rješenje za nastalu situaciju. Inače sam uvjeren da postoji dovoljan demokratski kapacitet i mudrost među strankama za uspješne dogovore. Mislim da se to već i sad vidi. Sa aspekta Alijanse, smatram da je najvažnije da Crna Gora nastavi taj put preko kojeg je dobila, krajem prošle godine, poziv u Alijansu. A taj put se najlakše može nastaviti sa jednom u političkom smislu stabilnom Crnom Gorom - kazao je Poša.

 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika