Region

Zlatibor: Dječak pao sa žičare

U ski centru Tornik na Zlatiboru u nedjelju je dijete palo sa šestosjedne žičare i tom prilikom zadobilo lakša nagnječenja, saopštila su Skijališta Srbije.
Zlatibor: Dječak pao sa žičare
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dječak starosti osam godina nalazio se na korpi sa starijom sestrom (16 godina), kada je došlo do neopreznog guranja između njih dvoje i isklizavanja iz korpe.

“Čim je primijećen incident, žičara je zaustavljena, a ekipe Skijališta Srbije i Gorske službe spašavanja su odmah došle na lice mjesta. Međutim, u toku akcije spašavanja, dječak je iskliznuo iz sestrinih ruku i korpe i pao na snijeg. Ljekari koji su bili na licu mjesta, dječaku su pružili prvu pomoć i odmah ga transporovali do užičke bolnice, gdje su mu konstatovana nagnječenja, bez ozbiljnijih povreda”, navodi se u saopštenju.

Takođe, ističe se da se svakog dana, prije početka rada ski centra i u toku rada, sprovode sve mjere bezbjednosti u skladu sa propisanim procedurama kako bi funkcionisanje skijališta proteklo u najboljem redu i bez problema.

Skijališta Srbije apeluju na roditelje i na sve skijaše i bordere da poštuju sve propisane bezbjednosne mjere i da se pridržavaju pravila ponašanja na žičari i skijalištu kako se ovakve situacije ne bi ponavljale u budućnosti.

“Srećom, današnji događaj je protekao bez posljedica i brzom reakcijom svih službi u ski centru izbjegnuta je veća tragedija”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: b92.net

Portal Analitika