Rukomet

Budućnost moćno do pobjede i četvrtfinala!

Rukometašice Budućnosti ostvarile su drugu pobjedu u glavnoj rundi Lige šampiona – izabranice Dragana Adžića u trećem kolu grupe 2, savladale su u Ikastu ekipuMidtjilanda 28:18 (13:9). Aktuelne šampionke Evrope upisale su drugu pobjeda na šest gostovanja u Ikastu, prvu nakon 2003. kada su slavile u revanšu četvrtfinala elitnog klupskog takmičenja, čime su osigurale plasman među osam najboljih.
Budućnost moćno do pobjede i četvrtfinala!
Portal AnalitikaIzvor

U duelu u kojem su vodile od prvog do posljednjeg minuta, izabranice Dragana Adžića od 20. minuta bile su oslabljene zbog crvenog kartona koji je prestrogo dobila golmanka Marta Žderić, ali su prekinule neugodnu tradiciju na gostovanjima u Ikastu i ostale na vrhu tabele koji dijele sa Đerom sa 11 bodova, uoči međusobnog okršaja, 14. februara u Sportskom centru ”Morača”. Gotovo je izvjesno da će okršaj crnogorskog i mađarskog velikana odlučiti pobjednika grupe koji će imati i najlakšeg protivnika u četvrtfinalu.

”Plave” su povele golom Mehmedović, a danski tim je do jedinog vođstva na meču stigao nakon pogodaka Alm i Jensen iz kontre za 2:1 u 5. minutu.

Nakon minimalnog vođstva Midtjilanda, usljedila su četiri vezana gola aktuelnog šampionaEvrope za prednost 5:2 u 11. minutu, nakon što je Irman realizovala treću kontru našeg tima.

Midtjiland je smanjio zaostatak na dva gola (5:3) u 11. minutu, ali je Bulatović sa dva vezana gola (jedan iz sedmerca), donijela vođstvo 7:3 u 18. minutu i natjerala trenera domaćeg timaHele Tomsen da zatraži tajm-aut.

bulatovicbuducnost070216

Nakon što je Bogelund smanjila zaostatak na tri gola (7:4), uslijedio je crveni karton za golmanku Žderić u 20. minutu nakon što je izlaskom sa crte pokušala da prekine kontru i loptu koja je bila upućena za Augustesen. Iako se na smimku vidi da je bilo kontakta, utisak je da je hrvatska reprezentativka prestrogo kažnjena, a nakon njenog izlaska iz igre, među stative je stala mlada Nenezić.

Šok nakon crvenog kartona za Žderić, danski šampion iskoristio je da sa dva gola Alm priđe na samo gol zaostatka (7:6) u 21. minutu.

”Plave” su se na sreću brzo vratile u pravi ritam i napravile seriju 4:1 u kojoj je Bulatovićpostigla dva, po jedan pogodak Neagu i Mehmedović za ”plus četiri” (11:7) u 25. minutu.

Četiri gola prednost, izabranice Dragana Adžića imale su i na velikom odmoru – 13:9.

Bulatović je u prvih 30 minuta postigla pet golova (dva iz sedmerca), dok je Neagu tri puta zatresla protivničku mrežu, sve u posljednjih pet minuta.

Cvijić je na početku drugog poluvremena donijela pet golova viška nakon što je pogodila iz kontre (14:9), a nakon novog pogotka srpskog pivota iz kontre bilo je 15:10 u 33. minutu.

Pitanje pobjednika riješeno je nakon serije od četiri vezana gola u periodu od 36. do 39. minuta – Neagu, Bulatović, Irman i Cvijić redom su pogađale mrežu Engler, pa je u 39. minutu prednost bila osam golova (19:11).

Do kraja meča jedina dilema bila je razlika sa kojom će najtrofejniji crnogorski klub ostvariti drugu pobjedu na gostovanjima u Ikastu, gdje je doživio i četiri poraza.

U preostala dva meča trećeg kola u grupi 2, Đer je savladao CSM Bukurešt 28:22, dok jeVardar pred svojim navijačima slavio protiv Savehofa 37:25.

MIDTJILAND – BUDUĆNOST 18:28 (9:13)

IKAST – ”IBF arena”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Midtjiland 4 (3), Budućnost 3 (3). Isključenja: Midtjiland 6, Budućnost 8 minuta. Crveni karton: Žderić (Budućnost) u 20. minutu.

MIDTJILAND: ENGLERT (16 odbrana), Vojčić, Bogelund 2, JERGENSEN  4, A. Jakobsen, S. JAKOBSEN, KRISTIJANSEN 3, Mejlvang, Torsgord, PEDERSEN 1, Voler, Alm 5 (3), AUGUSTESEN 1, JENSEN 2.

BUDUĆNOST: Nenezić (sedam odbrana), ŽDERIĆ (osam odbrana), Pletikosić, I. Pavićević, NEAGU 7, Jauković 1, Čavlović, Agović, IRMAN 5, Kovačević, BULATOVIĆ 7 (3), Ramusović, CVIJIĆ 3, MEHMEDOVIĆ 3, Ahruk, RAIČEVIĆ 2.

Portal Analitika