Društvo

Nepoznati muškarac u ime NVO „sPas“ prikuplja donacije

Nepoznati muškarac u ime NVO „sPas“ prikuplja donacije, čime od građana uzima novac na osnovu lažnog predstavljanja, saopšteno je danas iz te organizacije.
Nepoznati muškarac u ime NVO „sPas“ prikuplja donacije
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Dobili smo informacije da se nepoznati muškarac predstavlja kao aktivista NVO sPas i prikuplja donacije za angažovanje advokata u vezi sa spaljivanjem psa na Gorici. Naime, u pitanju je lažno predstavljanje i dotični nije naš član", stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz pomenute NVO su istakli da svaki njihov član posjeduje ovjerenu člansku kartu, ali niko od članova ne uzima novac za donacije.

"Donacije za životinje o kojima brine naše društvo se isključivo prikupljaju na našim akcijama, putem molbi za donacije koje su zavedene i ovjerene od nas, te obavezno putem uplata na naš žiro račun", naglasili su iz NVO „sPas“.

Iz NVO „sPas“ apeluju na građane da ukoliko primijete i dobiju ponudu da doniraju za NVO „sPas“ od strane neovlašćenih lica, da odmah prijave policiji, i nikako ne daju donacije.

"Smatramo da oni koji zloupotrebljavaju dobru volju i dobročinstvo građana treba da budu i procesuirani", zaključak je saopštenja.

Portal Analitika