Crna hronika

Plavljanin poginuo u redovima ISIL-a

Plavljanin Ernad Huseinović (18) poginuo je 20. januara na ratištu u Siriji, a njegova porodica juče je u njegovom rodnom gradu primala saučešće. Kako nezvanično saznaje Dan, Huseinović je više od pola godine proveo na ratištu u Siriji boreći se za Islamsku državu.
Plavljanin poginuo u redovima ISIL-a
Portal AnalitikaIzvor

On je u Siriju otišao preko Njemačke, a jedno vrijeme je živio u Bohumu, gdje se povezao sa licima koja su mu pomogla da se pridruži islamistima.

U posljednje dvije godine ovo je četvrti slučaj pogibije crnogorskih državljana na ratištu u Siriji.

"Huseinović je poginuo 20. januara u bombaškom napadu u Siriji. Porodici je javljeno da je stradao, a posmrtne ostatke nijesu mogli da preuzmu zbog načina na koji je stradao. On je u Siriju otišao preko Njemačke, gdje je jedno vrijeme živio. Više detalja ne možemo saopštiti", potvrđeno je Danu u policiji.

Na društvenoj mreži Facebook napravljena je grupa R.I.P. Ernad Huseinović u kojoj se navodi da je poginuo 20. januara, ali se ne saopštava više podataka. 

Prema dostupnim podacima, na ratištu u Siriji poginuli su i Mirza Haklaj iz Podgorice, Adis Salihović iz Rožaja i Damir Slaković iz Bara.

Vraćeni sa aerodroma

Prema saznanjima Dana, prije nedjelju dana grupa od 20 crnogorskih državljana pokušala je da se preko Portugalije prebaci u Siriju. Oni su osujećeni u svom naumu na aerodromu u Lisabonu i svi su vraćni u Crnu Goru.

Među njima je bila i kćerka jednog uglednog ljekara iz Plava, kojoj je to bio drugi pokušaj da se domogne Sirije.

Izvor: Dan, CdM

Portal Analitika