HODŽIĆ: Bio sam dominantan, trud se isplatio

Crnogorski karatista Mario Hodžić kazao je da je prezadovoljan osvojenom zlatnom medaljom, navodeći da uspjeh dobija na značaju ako se ima u vidu da je nastupio povrijeđen.
HODŽIĆ: Bio sam dominantan, trud se isplatio
Portal AnalitikaIzvor

Hodžić je danas u Limasolu, u finalnom meču kategorije do 68 kilograma, pobijedio Mađara Martina Erdoša 2:0 i osvojio zlatno odličje na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Junior podgoričkog Omladinca kazao je da su povrede u finalu bile motiv više i da su na neki način i one zaslužne za titulu.

"Do zlatne medalje došao sam bez izgubljenog poena, bio sam dominantan. Naporno sam trenirao i spremao se za šampionat, sada se taj trud isplatio. Poslije Svjetskog prvenstva u Džakarti bio sam razočaran svojim nastupom i obećao sam sebi da to nikada više ne ponovim. Imao sam motiv više i to me je tjeralo da treniram više i jače", rekao je Hodžić agenciji MINA. 

Na putu do finala eliminisao je Martinsa Gomesa Dioga iz Andore 3:0, Asima Ćemana iz Bosne i Hercegovine 3:0 i Slovaka Martina Hacka 7:0. Njegov trener u klubu i reprezentaciji, Žarko Raković, kazao je da je ponosan na nastup Hodžića na šampionatu.

"Prezadovoljan sam kako je odradio, znajući kakvu povredu ima. Ne mogu da vjerujem koliko srce ima", rekao je Raković.

Portal Analitika