Svijet

Potvrđeno: Avion sletio u Somaliju zbog bombe

Zbog eksplozije bombe putnički avion u utorak je morao da prinudno sleti u Mogadiš, potvrdio je somalijski ministar saobraćaja i avijacije Ali Ahmed Džamak.
Potvrđeno: Avion sletio u Somaliju zbog bombe
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u avionu i da je postojala namjera da svi u avioni budu ubijeni, prenio je Rojters.

Stručnjaci avijacije i srpski pilot koji je uspješno prizemljio letjelicu poslije incidenta, izjavili su još u srijedu da je eksploziju u avionu somalijskog "Dalo erlajns" najvjerovatnije izazvala bomba.

Vladimir Vodopivec (64), inače bivši pilot Montenegro airlines-a, rekao je tada za "Blic" da misli da je u pitanju bila eksplozivna naprava i da je prijatelju rekao da je mislio da je to bila bomba.

Stručnjak za bezbjednost aviosaobraćaja Ksavijer Titelman je ranije, takođe, rekao da je uporedio snimke eksplozije sa fotografijama prethodnih eksplozija i da sve liči na eksploziju bombe, prenio je AFP.

Somalijski zvaničnici su saopštili da je jedan muškarac poginuo u eksploziji u avionu, koji je zbog tog incidenta morao da se vrati za somalijsku prijestonicu Mogadiš i prinudno da sleti.

Izvor: b92.net

Portal Analitika