Društvo

Na fešti od mimoze, ribe i vina 20 hiljada gostiju

Prelijep, topao zimski dan, rascvjetala mimoza i preko 20 hiljada posjetilaca stiglo je na hercegnovsku rivijeru, na feštu, ozareni suncem i dobrim raspoloženjem, prenosi Radio Jadran.
Na fešti od mimoze, ribe i vina 20 hiljada gostiju
Portal AnalitikaIzvor

Kolone automobila milile su duž magistrale, a obalom se slila rijeka gostiju od Kumbora do Baošića predvođena trombonjerima, mažoretkama Gradskom muzikom Herceg Novi, Mjesnom muzikom Đenovići, maškarama.

Ansambl „Stari kapetan“ je „držao“ dobru atmosferu ispred Doma kulture u Baošićima i nakon nekoliko koreografija mažoretki, dobrom svirkom i pjesmom podstakao na igru i opuštenu atmosferu.

Glavna fešta i posluženje bili su u Baošićima, gdje je po riječima povjerenika MZ, Mitra Krivokapića u organizaciju uključeno 100 mještana, od mladih do starih.

Na deset vatri isprigano je i posluženo 1500 kg sardela iz Hrvatske, za što se čekalo dugo u redovima. “Plantaže“ su sponzorisale 1000 litara vina, Pivara Trebjesa 1000 litara piva.

Roštule, priganice, rakija, riba, vino i pivo nijesu nedostajali. Dijelila se, dakako, i mimoza, mada i prodavala. Buketić za euro, što nije bilo predviđeno niti dozvoljeno, ali…

0602festa2

U odnosu na prethodne godine ovogodišnja fešta je manje ličila na vašarište, više je odisala Mediteranom. Mada pojedinci su uprkos tome što domaćini nisu dozvolili svaštarenje i prodaju na nekim mjestima nudili za novac ne samo mimozu, nego i druge proizvode.

"Dogradićemo „Mimozu“ i ponudu za iduću godinu, tako da se u Baošiće dođe bez ijednog eura, da svi pođu s cvijetom mimoze, siti i zadovoljni", obećava Krivokapić.

Mnogi gosti su došli porodično iz gradova Crne Gore, BiH, Srbije, Makedonije, Rusije, Ukrajine…

0602festa3

Jedan bračni par iz Norveške, koji ima stan u Igalu, kaže da su pobjegli od hladne zime u Skandinaviji i da im se ovako masovna i vesela svečanost jako dopada.

Predsjednica opštine Nataša Aćimović srećna je zbog lijepog vremena, programa i odlične posjete Novljana i njihovih gostiju.

"Praznik je gotovo takve prirode, da mi se čini da bi se sam od sebe organizovao i da organizatora nema. To dovoljno govori o kvalitetu i značaju Praznika mimoze koji traje punih 47 godina", kazala je Aćimović.

Tekst i foto: Radio Jadran

Portal Analitika