Politika

Kaluđerović: Spašavamo Dritana od Dritana

Portparolka Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović, kazala je da treba poštovati većinsku volju građana Crne Gore i demokratske standarde, te da se stoga njena partija zalaže za održavanje referenduma o članstvu naše zemlje u NATO savezu.
Kaluđerović: Spašavamo Dritana od Dritana
Portal AnalitikaIzvor

Reagujući na izjavu funkcionera URA-e Dritana Abazovića, da je zahtjev SNP-a da se istog dana održe parlamentarni izbori i referendum o članstvu u NATO-u netaktički i pravno i tehnički nedorečen, Kaluđerović je rekla da se nada da Abazovićevo verbalno zalaganje za slobodne i demokratske izbore ne podrazumijeva da se zloupotrebom tog instituta izbjegne neposredno izjašnjavanje građana Crne Gore o ulasku u Alijansu.

„Da je bilo ko drugi negativno reagovao na našu ideju o istovremenom održavanju fer i slobodnih izbora i referenduma o ulasku u NATO vojni pakt, ne bi se oglašavali, ali pošto je Abazović potrčao da bude prvopozvani da to uradi, onda moramo da spašavamo Dritana od Dritana. Podsjećam na ne tako davne izjave Abazovića po pitanju NATO-a da “nije dobro prkositi narodnoj volji“, kao i da se „građani ni u kom slučaju ne smiju zaobići kada je ova važna odluka u pitanju“, ističe se u saopštenju portparolke SNP-a.

Kaluđerović napominje da je plan Demokratske partije socijalista (DPS) da priča o parlamentarnim izborima bude opterećena razlikama ko je za, a ko protiv članstva u NATO. Prema njenim riječima, to što se stav DPS-a o NATO poklapa sa stavom URA-e,  ne mora značiti da su DPS i URA isto.

Portal Analitika