Košarka

Sutjeska priželjkuje trijumf protiv Krke za opstanak u ABA ligi

Nakon tri uzastopna poraza u kojima je propuštena velika šansa, košarkašima Sutjeske ni pobjede do kraja ne garantuju opstanak u ABA ligi, jer će mnogo toga zavisiti od učinka ekipa koje se na tabeli nalaze ispred Nikšićana.
Sutjeska priželjkuje trijumf protiv Krke za opstanak u ABA ligi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Četiri kola prije kraja, ekipa Igora Jovovića na diobi je posljednjeg mjesta na tabeli, sa skorom od sedam pobjeda i 15 poraza. Nova pobjeda protiv Krke (Nikšićani su u Novom Mestu, u prvom dijelu lige, slavili sa 66:58) bi produžila nadu, dok bi poraz, vjerovatno, značio i definitivan kraj borbe za opstanak.

- Imamo veliku šansu pred svojim navijačima koju moramo iskoristiti. Ovo je za opstanak veoma bitna utakmica. Nadam se da će svi igrači biti na raspolaganju i da ćemo upisati još jedan trijumf - rekao je krilni centar Sutjeske Vukota Pavić.

Između mečeva protiv Cibone i Krke, Sutjesku je napustio iskusni centar Ratko Varda (na pet mečeva za Sutjesku je prosječno upisao 9,2 poena i 5,2 skokova), koji je otišao u Liban. Njegovim odlaskom nikšićki tim je oslabljen u reketu, a još veći teret na svojim leđima imaće Draško Albijanić i Đoko Šalić.

Zbog zdravstvenih problema, kako navode iz nikšićkog kluba, pod znakom pitanja protiv Krke su Nemanja Vranješ i Nikola Korać.

- Imamo određenih kadrovskih problema ali ono što mogu da obećam, uzimajući u obzir važnost meča, jeste da ćemo pružiti svoj maksimum. Igramo protiv mnogo iskusnije ekipe koja je popunjena na svim pozicijama i moramo uraditi sve da dođemo do zlata vrijedne pobjede - rekao je trener Sutjeske Igor Jovović.

Utakmica u Nikšiću se igra sjutra od 17 sati.

Portal Analitika