Protokol

Mustafić i Gvozdenović na molitvenom doručku: Jačati saradnju CG i SAD

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić je na poziv članova Kongresa SAD, u Vašingtonu prisustvovao 64. Nacionalnom molitvenom doručku, čiji je domaćin i glavni govornik bio američki predsjednik Barak Obama.
Mustafić i Gvozdenović na molitvenom doručku: Jačati saradnju CG i SAD
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tokom manifestacije koja okuplja  predstavnike više od 160 država iz čitavog svijeta, Mustafić je imao susrete sa predstavnicima parlamenata više država - Austrije, Njemačke, Srbije, BIH, Makedonije, Kosova i Albanije.

Mustafić  je razgovarao i sa  kongresmenom Robertom Aderholtom, koji je  jedan glavnih od organizatora Molitvenog doručka.

Potencirana je puna otvorenost i posvećenost  jačanju saradnje Crne Gore sa SAD, u svim oblastima. Iskazan je pozitivan odnos prema dostignutom stepenu evroatlanskih integracija i puna podrška daljim reformama, demokratizaciji i dijalogu u Crnoj Gori.

Gosti i iz Crne Gore koji su prisustvovali  na 64. Nacionalnom molitvenom doručku bili su potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić, ministar održivog razvoja i turizma  Branimir Gvozdenović i Vojislav Kovač, počasni konzul Crne Gore u Sloveniji.

Portal Analitika