Društvo

Krivokapić uputio pismo Vojvodiću: Vaše prisustvo dobrodošlo

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je pismo i odgovor generalnom direktoru Radio Televizije Crne Gore, Radu Vojvodić.
Krivokapić uputio pismo Vojvodiću: Vaše prisustvo dobrodošlo
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pismo prenosimo u cjelosti.

„Povodom pisma koje ste nam uputili 4. februara 2016. godine moramo ukazati na par tvrdnji koje ste iznijeli, a koje ne odgovaraju činjenicama.

Prvo, organizatori konferencije „Sloboda izražavanja i odgovornost medija“, Skupština Crne Gore i Savjet Evrope, su uputili poziv za učešće svim direktorima Javnih servisa država regiona, dok Vi u Vašem dopisu navodite suprotno. Razumijemo da nijeste bili u mogućnosti imati tu informaciju iz nacrta Agende koju ste dobili. Takođe, kao čovjek koji ima iskustva u organizaciji događaja sigurni smo da pravite razliku između nacrta agende i finalne verzije iste koja se zaključuje nakon potvrda o učešću svih pozvanih učesnika.

Cijenimo Vašu želju da aktivnije učestvujete u kreiranju i odabiru govornika na ovu važnu temu za društvo i demokratiju, ali smo istovremeno sigurni da uvažavate pravo organizatorima Konferencije da taj dio aktivnosti sami urade.

Ostaje nejasno zbog čega se opredjeljute da ne učestvujete u Konferenciji zbog „podobnosti“ moderatora, osobe koja je zadužena kako joj i funkcija sama govori da moderira tok rasprave. Saglasićemo se da ime moderatora ne utiče na Vaše stavove i mogućnost da argumentovano polemišete na postavljenu temu.

Zahvaljujemo Vam se na iskazanoj želji za uspješnim radom Konferencije i još jednom poručujemo da je Vaše prisustvo dobrodošlo, što bi javnost cijenila, a i imala priliku da iz više uglova sagleda stavove i mišljenja o temama od javnog interesa, a RTCG upravo i ima dodatnu obavezu kao servis svih građana da aktivno učestvuje u razmjeni mišljenja i dijalogu.

Kako ste na naš poziv odgovorili javno posredstvom medija, nameće se pitanje da li je cilj odgovora bio konstruktivan doprinos Konferenciji koja će okupiti ugledne stručnjake i djelatnike medija, ili pak nešto drugo. Taj sud neka ostane na građanima.“

Portal Analitika