Podgorica

Konkretnom saradnjom do većeg stepena zaštite

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa Stivom Džordanom i Alanom Hensonom, predstavnicima engleske humanitrane organizacije „Florijan“, koja se bavi razvojem vatrogasnih i službi zaštite širom svijeta
Konkretnom saradnjom do većeg stepena zaštite
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik je tom prilikom gostima uputio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji i podršci Glavnom gradu, kako u tehničkom, tako i u stručnom smislu, i izrazio zadovoljstvo što se saradnja između Glavnog grada i organizacije Florian uspješno nastavlja i ide uzlaznom putanjom.

On je istakao da je  saradnja i podrška koju Glavnom gradu pruža ta Organizacija veoma značajna za osavremenjivanje Službe zaštite i unapređenje rada svih njenih pripadnika koji obavljaju jako težak i odgovoran posao u sistemu gradske uprave.

Gradonačelnik Stijepović je izrazio uvjerenje da će Glavni grad, u koordinaciji sa državnim Direktoratom za vanredne situacije, kroz partnerstvo sa humanitarnom organizacijom „Florijan“  podići nivo zaštite građana i imovine od svih nepredviđenih i neželjenih situacija,  i nastaviti  uspješnu saradnju kako bi Služba zaštite Glavnog grada bila još efikasniji i funkcionaniji servis građana Podgorice u svim akcedentnim situacijama.

Predstavnici organizacije „Florijan“ su zahvalili Gradonačelniku na razumijvanju i pokazanoj spremosti za intenziviranje saradnje kako bi zajedničkim naporima doprinijeli stvaranju još operativnijeg i tehnički bolje opremljenog sistema Službe zaštite Glavnog grada.

Oni su ocijenili da Služba zaštite Glavnog grada raspolaže zavidnim tehničkim kapacitetima, kao i stručnim ljudskim resursima obučenim po svim evropskim standardima koji mogu ravnopravno da pariraju čak i mnogo većim i opremljenijim sistemima zaštite.

Gosti su zaključili da će realizacijom dogovorenih aktivnosti sa Službom zaštite Glavnog grada i razmjenom iskustava i znanja u značajnoj mjeri doprinijeti još većem stepenu zaštite građana i imovine u konkretnim situacijama.

Portal Analitika