Politika

Mandić: Referendum ili sukobi

Prvi čovjek Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je u intervjuu za ruski TV kanal Cargrad da je ulazak Crne Gore u NATO bez referenduma opasan plan koji može dovesti do sukoba u državi, prenosi Portal RTCG.
Mandić: Referendum ili sukobi
Portal AnalitikaIzvor

"To je opasan plan, taj plan može dovesti do sukoba u Crnoj Gori. Mi ne želimo da Crna Gora rizikuje svoju budućnost da, od zemlje gdje postoji mir, gdje postoji ipak nekakav red i suživot različitih zajednica, je pretvorimo u bure baruta i da nam se desi ono što se dešava u sjevernoafričkim zemljama", istakao je Mandić.

On je u intervjuu rekao i da je tokom bombardovanja 1999. ista sudbina zadesila Srbiju i Crnu Goru, te da "ubice, ljudi koji su izvršili najteže ratne zločine na području SFRJ imaju namjeru da jedan dio uvuku na prevaran način, suprotno volji građana, bez referenduma, u NATO".

Mandić se osvrnuo i na posjetu čelnika DF-a Moskvi, rekavši da je to prva posjeta crnogorske opozicije na takvom nivou, jer su se susreli s predsjednikom ruskog parlamenta Sergejem Nariškinim.

Kako je rekao, s njim su obavili razgovore koje su shvatili kao način da Rusija želi da gradi i u budućnosti dobre odnose sa Crnom Gorom, "ali s Crnom Gorom koja ne bi bila Mila Đukanovića, uvodila sankcije Rusiji i uključivala se u NATO savez i koja bi na prvom mjestu vodila računa o vlastitim interesima". (Portal RTCG)

Portal Analitika