Društvo

MSS: Neprihvatljivo ugrožavanje nezavisnosti medija zbog izbora

Medijski savjet za samoreulaciju smatra neprihvatljivim ugrožavanje nezavisnosti medija i medijskog regulatora zbog pripreme sledećih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Smatramo da je predlog koji je iznijet ovih dana zabrinjavajući i da ograničava nezavisnost medija na račun trenutnog političkog inetresa pojedinih političkih partija, saopšteno je Portalu Analitika iz MSS-a.
MSS: Neprihvatljivo ugrožavanje nezavisnosti medija zbog izbora
Portal AnalitikaIzvor

Pripremanje uslova za sledeće parlamentarne izbore ne može biti razlog za ugrožavanje nezavisnosti javnog servisa i Agencije koja je zadužena za regulaciju elektronskih medija. Iako se možemo složiti da je javnom servisu potrebna dalja profesionalizacija i balansiraniji pristup u izvještavanju, neprihvatljivo je partijsko mješanje u rad ove kuće.

"Sloboda i nezavisnost medija i njihovog regulatora su neke od osnovnih premise za daljnji razvitak demokratije u Crnoj Gori. Posebno je nejasno da se u ovom kontekstu pominje Agencija za elektronske medije, koju nikada niko do sada nije označio da ima ikakve veze sa izborima i njihovim održavanjem. Posebno je nije niko nikada okrivio da je imala veze sa bilo kakvim neregularnostima na izborima.Ovo naravno budi sumnje u motive i razloge za podnošenje ovakve inicijative", piše u saopštenju.

Obzirom da je očuvanje nezavisnosti ovog regulatora jedan od prioriteta u pregovorima sa EU kada je oblast medija u pitanju, čudi nas da niko od predstavnika delegacije EU u Crnoj Gori, koji prisustvuju ovim pregovorima, nije skrenuo pažnju predlagačima da se takve incijative kose sa nekim osnovnim postulatima evropskih integracija naše države, navodi se u saopštenju koje je potpisao Ranko Vujović, izvršni sekretar MSS-a.

Portal Analitika