Društvo

Nikolaidis, Čilikov i Bojanić u žiriju za dodjelu nagrada časopisa "KOMUN@"

Nakon što su u oktobra prošle godine prvi put uručene Godišnja nagrada i Specijalna plaketa časopisa "KOMUN@" za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore, na današnjoj sjednici Programskog odbora za dodjelu nagrade, donešena je odluka o raspisivanju novog konkursa za ovogodišnju dodjelu nagrade KOMUN@ i imenovan je žiri čiji su članovi Andrej Nikolaidis, Aleksandar Čilikov i Minja Bojanić.
Nikolaidis, Čilikov i Bojanić u žiriju za dodjelu nagrada časopisa "KOMUN@"
Portal AnalitikaIzvor

- Programski odbor za dodjelu nagrade "KOMUN@" imenovao je tročlani žiri za ovogodišnju nagradu kojim će predsjedavati poznati crnogorski književnik i novinar Andrej Nikolaidis, dobitnik godišnje nagrade Podgoričkog novinarskog foruma za doprinos profesionalnom novinarstvu "Miodrag Vukmanović", zatim dobitnik Trinaestojulske nagrade prof. dr Aleksandar Čilikov, vanredni profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju i još na pet umjetničkih fakulteta u zemlji i regionu, autor brojnih tekstova i knjiga na temu kulturne baštine Crne Gore, i izvršni urednik časopisa "KOMUN@", novinarski bard, slikar i publicista Minja Bojanić dobitnik brojnih novinarskih nagrada. Konkurs za nagradu biće uskoro raspisan, a nagrada će biti dodijeljena početkom jeseni - navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz časopisa "KOMUN@" posjećaju da je prvi laureat Godišnje nagrade bio Željko Milović, novinar, pjesnik i publicista iz Bara za dugogodišnji rad na očuvanju kulturne baštine i opsežnu monografiju "Istorija crnogorske pop-rok muzike 1954-1991" koju je izdala Matica crnogorska. Specijalnu plaketu dobio je Ibiš Kujović iz Rožaja, koji je, kako se navodi, svojevrsni strpljivi etnolog i koregraf koji decenijama istražuje, sakuplja, bilježi i čuva od zaborava autentične izraze narodnog stvaralaštva, igre, pjesme, običaje suptilnog multikulturalnog crnogorskog bića.

Portal Analitika