Politika

BEČIĆ: Sjutra sastanak opozicionih lidera

Lideri opozicionih parlamentarnih partija održaće sjutra sastanak, na inicijativu Demosa, potvrdio je to, u svom pismu Miodragu Lekiću, a dostavljenom medijima, lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić. Naime, on je, u pismu lideru Demosa, naveo da je Lekić poziv za sastanak uputio juče.
BEČIĆ: Sjutra sastanak opozicionih lidera
Portal AnalitikaIzvor

"Bez obzira što sam jasno saopštio razloge zbog kojih sam napustio posljednji sastanak lidera političkih partija i zbog kojih neću učestvovati u tom dijelu Parlamentarnog dijaloga, doći ću sa saradnicima na razgovor zakazan za 4. februar", napisao je Bečić.

U svom pismu Lekiću, Bečić podsjeća da Demokrate imaju "Plan za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora", još od 07. novembra prošle godine.

"Koji je sveobuhvatan i detaljno razrađen, a o kojem se javno nije izjasnio ni jedan politički subjekt u opoziciji iako je gotovo svima prihvatljiv, te s tim u vezi nemamo namjeru pregovarati ni o jednoj varijanti eventualne Platforme, koja podrazumijeva učešće u Vladi Mila Đukanovića", precizirao je Bečić.

Lider Demokrata piše Lekiću da je za njegovu stranku neprihvatljiva Platofrma SDP-Demos-URA.

"S tim u vezi Vas obavještavamo da je ona za Demokrate neprihvatljiva zato što podrazumijeva rekonstrukciju aktuelne Vlade Mila Đukanovića, koja je opstala zahvaljujući političkoj korupciji. Demokratska Crna Gora neće razgovarati ni o jednoj ponudi koja podrazumijeva rekonstrukciju Vlade „Đukanović-Pajović“, jer bi to značilo prihvatanje političke korupcije na najvišem nivou i uspostavljanje novog principa „kupi, pa vladaj“, smatra Bečić.

Kako naglašava, za Demokrate je za razgovor isključivo prihvatljiva varijanta koja podrazumijeva izbor nove 41. Vlade Crne Gore, prelaznog karaktera.

"To zapravo znači da Vlada „Đukanović-Pajović“, mora pasti. Nakon toga možemo na Parlamentarnom dijalogu razgovarati o modalitetima nove Vlade Crne Gore. Do tada Demokrate neće učestvovati na sjednicama Parlamentarnog dijaloga, na kojima se razgovara o rekonstrukciji postojeće Vlade2, navodi Bečić, naglašavajući da Demokrate neće biti smetnja ni jednom političkom subjektu u opoziciji, ukoliko smatra da aktuelnu političku situaciju, po pitanju modela prelazne Vlade, treba riješiti i na drugačiji način.

"Ali, Demokratska Crna Gora u tome neće učestvovati", zaključio je Bečić u pismu Lekiću.

rtcg.me

Portal Analitika