Turizam

"Orascom" osniva firmu "Mamula", uskoro i glavni projekat

Prvi sljedeći korak ka ispunjenju obaveza iz ugovora o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula je formiranje kompanije "Mamula" sa sjedištem u Herceg Novom, kazala je za Dnevne novine PR savjetnica švajcarske kompanije Orascom na ovom projektu Dragana Bećirović.
"Orascom" osniva firmu "Mamula", uskoro i glavni projekat
Portal AnalitikaIzvor

List podsjeća da je firma Orascom na 49 godina zakupila ovu atraktivnu lokaciju na ulazu u Bokokotorski zaliv, u čiju rekonstrukciju planira da uloži 15 miliona eura. Očekuje se potpisivanje dva ugovora sa Morskim dobrom, od kojih se jedan odnosi na pristanište u uvali Mirište, koje će biti javnog karaktera, što su takođe uslovi da bi ugovor stupio na snagu.

- Nakon formiranja kompanije "Mamula" u saradnji sa i pod nadzorom Uprave za zaštitu spomenika, počećemo izradu glavnog projekta koji mora biti završen u roku od šest mjeseci. Tokom tog procesa ćemo, uz dozvolu Uprave, uraditi i projekat konzervacije. Nadležni organi u roku od tri mjeseca treba da odgovore na naš zahtjev za odobrenje glavnog projekta. Tek tada stičemo uslov da zatražimo građevinsku dozvolu. Od dana dobijanja građevinske dozvole, rok za završetak radova je 18 mjeseci - precizirala je Bećirović i dodala da će glavni projekat biti detaljno predstavljen široj javnosti u Herceg Novom.

Portal Analitika