Politika

Bajčetić: Opozicija da napušti Skupštinu grada

Odbornik DF-a u Skupštini Glavnog grada, Nikola Bajčetić, ocijenio je da je Predlog odluke o mjesnim zajednicama, koji je dostavljen gradskom parlamentu, a kojim je predviđena primjena te odluke tek od 1. decembra 2016. godine, dokaz da je Demokratski front bio u pravu da su svi pregovori i dogovori sa DPS kreatorima afere Snimak obesmišljeni, te da su radne grupe, čiji je idejni tvorac Ranko Krivokapić, zapravo još jedna najobičnija farsa i trošenje dragocjenog vremena a što idu na ruku već prepoznatim izbornim manipulatorima.
Bajčetić: Opozicija da napušti Skupštinu grada
Portal AnalitikaIzvor

"Imajući u vidu da smo u izbornoj godini, te da se parlamentarni izbori očekuju na jesen, logično je da se  izborni  manipulatori ne odriču svojih ustaljenih šema, a pogotovo njihovih partijskih utvrđena kakve su Mjesne zajednice. Demokratski front ne želi da daje legitimitet nelegitimnoj Skupštini Glavnog grada, jer  skupštinska većina izabrana uz prekajanje izborne volje građana, političku korupciju, pa i krađu izbora,  na lokalnim izborima 2014. Obesmišljena je sama Skupština Glavnog grada, baš kao i državna Skupština, koja je poslednjom političkom korupcijom usled izglasavanja o povjerenju Vladi, još jednom ubila duh crnogorskog parlamentarizma", navodi Bajčetić.

On je pozvao kolege iz opozicije, a koje i dalje sjede u Skupštini Glavnog grada, da napušte gradski parlament i prestanu da im daju legitimitet, jer je, navodi on, "valjda svima jasno da tamo dogovora nema i da glasačka mašinerija samo odrađuje svoj posao".

"Ovakvo, po nama očekivano, gaženje odluka iz radnih grupa Ranka Krivokapića, od strane DPS-a, samo nas dodatno obavezuje da nastavimo sa  protestima koji su jedini put koji može dovesti do promjena i formiranja prelazne Vlade koja bi obezbijedila prve fer i slobodne izbore", zaključio je Bajčetić.

Portal Analitika