Region

Najtraženiji kriminalac upucan u bolnici

Izet Ajdinović (45), koga je Evropol označio kao jednog od pet najtraženijih bjegunaca u Evropi, ranjen je juče sa dva hica iz pištolja dok je ležao u bolnici.
Najtraženiji kriminalac upucan u bolnici
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na njega je, dok se oporavljao u Specijalnoj bolnici Novopazarske banje, pucao Elvedin Bibić, koji je nakon toga pobjegao s lica mjesta.

- Incident se desio juče oko 7.30, kada je Bibić ušao u bolnicu, došao do sobe u kojoj je smješten Ajdinović i pucao. Ajdinović je pogođen u lijevo stopalo i butinu u sjedalnom dijelu noge. Odmah je prebačen na hirurško odjeljenje novopazarske Opšte bolnice, a njegovo zdravstveno stanje je poslije ukazane ljekarske pomoći stabilno - kažu u policiji.

Osveta

Ovo nije prvi put da su Izo Ajdinović i Elvedin Bibić imali okršaj. Kako saznaje „Blic“, pred sudom u Novom Pazaru vodi se postupak protiv Ajdinovića za pokušaj ubistva Elvedina Bibića 2014. godine.

Plijen

Sumnja se da su 8.500 eura ukrali Aldinović i njegova banda iz vile u Luksemburgu.

Kako nezvanično saznaje „Blic“ od zaposlenih i pacijenata Specijalne bolnice, incident su vidjele medicinska sestra i spremačica.

- Napadač se mirno šetao hodnikom, došao do sobe i pucao u Ajdinovića. Čula su se tri pucnja, pa ga je vjerovatno jedan metak promašio. Nakon pucnjave, napadač je isto tako mirno išetao iz bolnice - kažu prestravljeni radnici te zdravstvene ustanove.

Potjernica

Vlasti u Srbiji nisu dobile informaciju da je Ajdinović na potjernici Evropola i on u Srbiji nije poznat po takvim krivičnim djelima.

Prema njihovim riječima, Ajdinović se u toj zdravstvenoj ustanovi oporavljao nekoliko dana.

- Viđao sam ga prošle nedjelje kako se šeta bolnicom i dvorištem, čak smo razmijenili par riječi. Tokom vikenda je bio kod kuće, kao i ostali pacijenti koji su na oporavku iz Novog Pazara i okoline, ali se u nedjelju veče vratio. Nisam siguran kakvih zdravstvenih tegoba je imao i zbog čega je bio na rehabilitaciji u banji - kaže jedan od pacijenata Specijalne bolnice.

Direktorka Specijalne bolnice gdje je Ajdinović bio smješten Sonja Radetinac nije htjela da daje izjave za medije, rekavši da joj je iz policije i tužilaštva sugerisano da to ne radi kako ne bi ugrozila dalju istragu.

Inače, Ajdinović se na listi najtraženijih kriminalaca u Evropi nalazi zbog kidnapovanja i uzimanja talaca, ucjene, kao i organizovane pljačke.

OPLJAČKAO VILU U LUKSEMBURGU

Izeta Ajdinovića je na listu najtraženijih kriminalaca stavila policija Luksemburga. On je tamo označen kao vođa grupe koja je prije dvje godine izvela brutalnu pljačku u najluksuznijem dijelu Luksemburga, u Ulici Žana Šotea.

Ajdinović je vlasniku kuće uperio pištolj u glavu tražeći da otkrije gdje su dragocjenosti i novac. Na kraju su razbojnici u vili pronašli 8.500 eura. Kako je objavio „Luksemburger vort“, sve ukućane su vezali, a zatim pobjegli.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika