Društvo

Uskoro video nadzor na raskrsnicama

Brojne novine čekaju vozače u ovoj godini. Jedna od njih je video nadzor na raskrsnicama, radi veće bezbjednosti na crnogorskim drumovima.
Uskoro video nadzor na raskrsnicama
Portal AnalitikaIzvor

“Implementacijom projekta stacionarnih sistema za nadzor i kontrolu drumskog saobraćaja predviđeno je instaliranje ovih uređaja na 72 lokacije, u primorskoj regiji na 17, na sjeveru na 24, a u centralnoj regiji na 31 lokaciji. Taj projekat će biti realizovan u 2016”, kazao je, za Antenu M, Danilo Janjušević iz Uprave policije.

Istovremeno, planirane su strože kontrole kada je posrijedi registracija vozila - video nadzor postojaće i na tehničkom pregledu.

“Posebno bih izdvojio poboljšanje implementacije informacionog sistema za hitnu medicinsku pomoć na teritoriji Crne Gore, uvođenjem  tzv. 'time response' hitne medicinske pomoći u slučaju saobraćajnih nezgoda na čitavoj teritoriji Crne Gore. Planirano je i uspostavljanje centralizovane baze registra traumatizma, takođe vezano za saobraćajne nezgode, zatim uspostavljanje stabilnog izvještavanja o izdavanju ljekarskih uvjerenja, što je jako bitno, kontrolnim zdravstvenim pregledima, kao i revidiranje već izdatih vozačkih dozvola, po osnovu dijagnoza, koje se jave u postupku”, kazao je Janjušević.

Ističe i da je cilj je i da se poboljšanja kvalitet nastave u auto- školama.

“Kroz izradu novog postupka Pravilnika o polaganju vozačkog ispita, kao i izradu programa obrazovanja za instruktore vožnje. U domenu rada auto-škola predviđeno je da relicenciranje svih auto-škola u skladu sa novim propisima iz ove oblasti, kao i unapređenje teorijskog znanja vozačkog ispita, kroz izradu novih testova za polaganje”, zaključio je Janjušević.

foto: mojkotakt.com

Portal Analitika