Svijet

Minhen: Migranti uznemiravali ženu u vozu, pa se potukli sa penzionerima

List Daily Mail objavio je video snimak na kome se vidi grupa migranata kako napada dvojicu penzionera jer su branili ženu koju su migranti prethodno maltretirali u vozu podzemne željeznice u njemačkom gradu Minhenu.
Minhen: Migranti uznemiravali ženu u vozu, pa se potukli sa penzionerima
Portal AnalitikaIzvor

Na snimku se vide migranti istočnoevropskog i arapskog porijekla kako drže jednog muškarca za ruke, verbalno ga napadajući.

Druga žrtva se "gura" sa jednim od migranata koji ga u jednom trenutku hvata za vrat i prijeti mu.

Taj video, koji je snimio mobilnim telefonom Tom Rot iz Minhena, objavljen je na Facebooku.

On je rekao da je snimak načinjen na putu od stanice Sendlinger Tor ka centralnom terminalu, kao i da se dogodio po danu u centru grada.

Prema njegovim riječima, sukob je izbio nakon što je jedna žena ljutito reagovala kada je jedan od migranata stavio svoju ruku na nju.

Reagujući na to, jedan od migranata ljutito je udario rukom o prozorsko staklo, što su ostali putnici tražili da više ne čini.

Nakon toga jedan od migranata počeo je podrugljivo da tapše po glavi penzionera zbog čega je uslijedila svađa i veoma neprijatna situacija.

Rot je rekao da su migranti maltretirali mladu ženu, dodirivali je i pitali zašto neće sa njima da razgovara na njemačkom jeziku. On je rekao da su četvorica migranata na kraju bila protiv ostalih putnika i da je on na sljedećoj stanici pozvao policiju, koja je rekla da je nemoćna.

Taj incident je posljednji u nizu između migranata i Njemaca u posljednjih nekoliko nedjelja.

Incident je, takođe, uslijedio nakon velikog broja seksualnih napada tokom novogodišnje noći u Kelnu u kojima je učestvovalo oko 1.000 muškaraca arapskog i sjevernoafričkog porijekla.

Portal Analitika