Politika

Vujanović primio Hrebičkovu

Danas je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio [šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorku Janinu Hrebičkovu.
Vujanović primio Hrebičkovu
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović je, na interesovanje ambasadorke Hrebičkove, dao ocjenu političkih prilika u Crnoj Gori, konstatujući da su one stabilne i da snažno doprinose integracionim ambicijama Crne Gore i obezbjeđenju njenog ekonomskog razvoja.

On je saopštio da je potvrda povjerenja Vladi jasan pokazatelj podrške evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore, kao i spremnosti da se opozicione partije uključe u proces kontrole i implementacije izbornog zakonodavstva kako bi rezultati izbora bili opšte prihvaćeni. Takođe je konstatovao da je premijer Đukanović dao široku ponudu koja je šansa svih partija da preuzmu odgovornost za pripremu i praćenje parlamentarnih izbora u interesu ukupne Crne Gore.

Ambasadorka Hrebičkova se saglasila da je Crna Gora politički stabilna država i dobar primjer regiona, te istakla stav OEBS-a da se unutar Parlamenta trebaju tražiti modeli kontrole sprovođenja izbornog zakonodavstva radi opšte prihvatljivosti rezultata izbora. U ime OEBS-a, ona je iskazala spremnost da se Državnoj izbornoj komisiji nastavi pružati ekspertska pomoć od eksperata OEBS-a, čime bi se obezbjedili kvalitetni uslovi za izbore čije će rezultate prihvatiti svi.

Predsjednik Vujanović je prihvatio poziv ambasadorke Hrebičkove da uzme učešća u otvaranju konferencije „Regionalna iskustva u prevenciji konflikata, jačanju mira i sigurnosti, sa posebnim akcentom na Rezoluciju 1325 Savjeta Bezbjednosti Ujedninjenih Nacija“ koja će se održati u organizacije Misije OEBS-a početkom aprila u Budvi.

 

Portal Analitika