Politika

ĐURETIĆ: Pozitivna nije kriva za prognanstvo Bečića iz nesuđene koalicije

Maliciozna upotreba termina "drago" u narativu Alekse Bečića identična je terminu "bečićevska" Crna Gora, s obzirom na to da su i Drago i Bečić oteli legitimne mandate svojih partija i zloupotrijebili ih za vlastite svrhe, stav je člana predsjedništva Pozitivne Crne Gore Aleksandra Đuretića.
ĐURETIĆ: Pozitivna nije kriva za prognanstvo Bečića iz nesuđene koalicije
Portal AnalitikaIzvor

- U prepoznatljivom provincijskom stilu, mladi i (ne)perspektivni Aleksa Bečić koristeći primitivnu retoriku, maliciozno se odnosi prema Planu Pozitivne Crne Gore o prevazilaženju krize i obezbeđivanju uslova za slobodne izbore - navodi se u njegovom reagovanju na saopštenje u kome je Bečić istakao kako "Crna Gora neće biti korupcionaška i dragopajovićevska prćija".

- Vema je indikativno da Bečić odbacuje Plan Pozitivne i zalaže se za isti taj Plan ukoliko se oko njega složi cjelokupna opozicija. Dakle, nije pitanje suštine, tj samog Plana, već je pitanje KO je predložio taj plan. Ako je to suština, evo mi prihvatamo da naš Plan bude plan Bečića, ili cjelokupne opozicije, neka bude čiji god, samo da se složimo oko realizacije tog plana koji znači obezbeđivanje uslova za slobodne i demokratske izbore. No, suština malicioznog i neprimerenog stava dragobečića nije Plan i interesi Crne Gore, nego je žal za činjenicom da nije sastavni dio novoformirane koalicione trojke SDP - Demos - URA koji su još koliko juče najavili predlog dopuna Plana Pozitivne. Budući da je isključen iz ovog procesa, a nemajući snage da izrazi ljutnju na nesuđene političke partnere, on tu istu ljutnju usmjerava na Pozitivnu, koja ničim kriva nije za njegovo prognanstvo iz nesuđene koalicije. Mi razumijemo njegovu frustraciju, ali on mora da razumije da Pozitivna ničim nije kriva što je njegova partija protjerana iz željene izborne koalicione kombinatorike - riječi su Đuretića.

Član predsjedništva Pozitivne dodaje kako je pozivanje Bečića na opoziciono jedinstvo, koje po sebi nije sporno, "nije nikakav izraz iskrene želje za tim jedinstvom, već je prost izraz nemoći i marginalizacije njegove partije".

- Konačno, poručujemo svim ozbiljnim političkim akterima, u koje na žalost zahvaljujuci ovakvim izjavama Aleksa Bečić i njegova partija očito ne pripada, da što prije krenemo da zajedno radimo na unapređenju Plana Pozitivne, posebno u njegovom operativnom dijelu, a sve u cilju postizanja cilja za koji vjerujemo da je zajednički, a to su slobodni i fer izbori koji će obezbijediti legitimitet buduće vlasti - zaključuje Đuretić.

Portal Analitika