Abiznis

BUDI ODGOVORAN: Evidentirane tri primjedbe

U okviru kampanje "Budi odgovoran" ove sedmice su evidentirane tri primjedbe, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.
BUDI ODGOVORAN: Evidentirane tri primjedbe
Portal AnalitikaIzvor

- Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu kafića "Diva" u Podgorici, prijavljenog za neizdavanje fiskalnih računa, jer se objekat ne nalazi na navedenoj adresi. Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole brze hrane "Kum" u Golubovcima i piljare za voće i povrće "Anđela" u Nikšiću, prijavljenih za neizdavanje fiskalnih računa, odnosno za neosigurane radnike - navodi se u saopštenju.

Kampanju "Budi odgovoran" pokrenuli su krajem decembra 2013. godine Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj - UNDP u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije. Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom. Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i centara Poreske uprave PU na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 / 555 - 555.

Izvor: Mina-business

Foto: abc.ba

Portal Analitika