Politika

SNP: Opozicija zajedno do stvaranja uslova za fer i demokratske izbore

SNP spreman je da da puni doprinos prevazilaženju aktuelne političke i institucionalne krize u skladu sa jasno definisanim principima djelovanja parlamentarne opozicije, vezano za stvaranje uslova za fer i demokratske izbore, a u saglasnosti sa zahtjevima saopštenim na opštenarodnom protestu 24. oktobra 2015. godine, stav je Izvršnog odbora SNP-a.
SNP: Opozicija zajedno do stvaranja uslova za fer i demokratske izbore
Portal AnalitikaIzvor

Na današnjoj sjednici tog stranačkog tijela, kako se navodi, razmatrana je neophodnost odgovornog odnosa svih političkih snaga u Crnoj Gori prema krajnje teškom i dramatičnom socio-ekonomskom stanju u zemlji, nezadovoljavajućim rezultatima u borbi protiv kriminala i korupcije, kao i neminovnosti obezbjeđivanja uslova za održavanje fer i slobodnih izbora. Izvršni odbor SNP-a donio je tri zaključka.

- Polazeći od Inicijative predsjednika parlamentarnih stranaka od 30. januara 2015. godine za formiranje legitimne Vlade prelaznog karaktera, pozivamo sve parlamentarne stranke da svojim aktivnim doprinosom i neposrednim učešćem obezbijede uslove za održavanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori. U atmosferi konstruktivnog dijaloga, neophodno je doći do rješenja kojima bi se omogućilo poštovanje Člana 2 Ustava Crne Gore, koji propisuje da "ne može se uspostaviti, niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom". SNP je spreman dati puni doprinos prevazilaženju aktuelne političke i institucionalne krize u skladu sa jasno definisanim principima djelovanja parlamentarne opozicije vezano za stvaranje uslova za fer i demokratske izbore, a u saglasnosti sa zahtjevima saopštenim na opštenarodnom protestu 24. oktobra 2015. godine - zaključuje se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika