Politika

MANDIĆ: Prije Lekića i Rakčevića, Krivokapić se sreo s važnim diplomatama

DF neće prisustvati sjutrašnjem sastanku šefova partija u Skupštini jer ne žele da daje legitimitet političkoj korupciji, najavio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, gostujući emisiji u Živa istina, te dodao da su poziv dobili.
MANDIĆ: Prije Lekića i Rakčevića, Krivokapić se sreo s važnim diplomatama
Portal AnalitikaIzvor

- Mislimo da druge stranke koje su bile svjedoci onoga što se desilo u Skupštini, ponovo sjedajući za isti sto sa akterima političke korupcije koju smo vidjeli u srijedu uveče, daju neku vrstu legitimiteta nečemu što nije bilo pošteno ni moralno. Oni koji pripadaju opoziciji, sjedajući za isti sto, šalju pogrešnu poruku onima koji su vjerovali da se tim putem može doći do prelazne Vlade - objašnjava Mandić.

On je saopštio da je prije sastanka lidera Demosa, URA-e i SDP-a, "Ranko Krivokapić bio na sastanku sa važnim diplomatama" i dodao kako DF nije imao poziv za taj sastanak koji je održan u petak. Mandić precizira kako je prije tog sastanka "u blizini njihove stranke, u jednom kafiću, održan jedan zanimljiv sastanak važnih diplomata sa predsjednikom parlamenta". On nije želio da kaže koje su to diplomate, ali je istakao kako "postoji snažan upliv pojedinih centara međunarodne zajednice i da se otvoreno miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore".

- Prethodnih dana i mjeseci, čak i neke ljude koji su učestvovali na protestima DF-a, a pripadali su drugim strankama, posjetili su iz jedne ambasade da im kažu kako nisu srećni što su ih vidjeli na tim protestima. Ovdje u Crnoj Gori, koja je po priči onih koji brane državni interes, od 2006. nezavisna, mnogo zavise od raznih ambasada - rekao je Mandić.

Na poziv Demokratskog fronta, koji su proslijedili u petak, a kojim pozivaju lidere stranaka koje su glasale protiv Vlade da zajednički organizuju veliki protest, do sada su pozitivno odgovorila dva nezavisna poslanika - Obrad Gojković i Mladen Bojanić, kao i Novica Stanića iz Pokreta za Pljevlja.

- Vrijeme pred nama pokazaće kako će se ponašati druge kolege iz opozicije koje nijesu učestvovale u otvorenoj političkoj korupciji - zaključio je Mandić.

Cijeli intervju sa Andrijom Mandićem možete pratiti večeras od 20 časova na TV Atlas, Prvoj televiziji i radiju Antena M.

Izvor: Antena M

Portal Analitika