Svijet

VIDEO: Požar u fabrici u fabrici u Moskvi - 13 poginulih među kojima 3 djece

U moskovskoj fabrici u kojoj je juče izbio požar, pronađena su tijela 13 osoba, među kojima je i troje dece, a jedno je bila beba. Sumnja se da je požar podmetnut.
VIDEO: Požar u fabrici u fabrici u Moskvi - 13 poginulih među kojima 3 djece
Portal AnalitikaIzvor

Ruski ombudsman za ljudska prava Pavel Astahov je na svom nalogu na Twitter naloga napisao da je među poginulima i troje djece, od kojih jedna beba, kao i da su žrtve bili radnici-migranti, koji su živjeli u neposrednoj blizini krojačke radionice u kojoj su radili.

Policijski izvori su ranije otkrili da žrtve "nijesu bile slovenskog porekla". Njihov identitet još nije utvrđen, ali se na tome radi.

Izvori ukazuju na to da je požar možda namjerno izazvan kako bi bio prikriven drugi zločin.

Istražni organi su potvrdili da je u sinoćnjem požaru uništeno ili oštećeno 3.000 kvadratnih metara postrojenja za šivenje odjeće u ulici Strominka na istoku Moskve.

Policija sprovodi istragu kako bi utvrdila uzroke smrti i da li je požar podmetnu. Krivična istraga pokrenuta je kada su vatrogasci, koji su požar stavili pod kontrolu sinoć oko 23 časa, počeli da pronalaze tijela žrtava. Istraga je pokrenuta pod sumnjom na "namjerno uništenje ili oštećenje imovine, što je izazvalo smrt ljudi i druge teške posljedice - izjavila je portparolka istražnog komiteta Julija Ivanova.

Na zgarištu je pronađeno nekoliko izvora vatre, pa istražni organi sumnjaju da je požar možda namjerno podmetnut da bi se prikrio neki zločin, rekao je izvor iz policije. On je dodao da zasad nije poznato da li su žrtve preminule u požaru ili su ranije ubijene. Forenzičari rade na tome da to utvrde.

Izvor: Tanjug, B92

Foto: Twitter

Portal Analitika