Fudbal

Mesi + Kristijano Ronaldo = 1.000 golova

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo ostaće upamćeni kao jedni od najboljih igrača svih vremena.
Mesi + Kristijano Ronaldo = 1.000 golova
Portal AnalitikaIzvor

Ono što Argentinac i Portugalac postižu na terenu u prethodnih deset godina ostavlja bez daha svakog pravog ljubitelja fudbala, iako i dalje postoje oni koji 'vole da se prave pametni'. Međutim, brojevi, asistencije, driblinzi, golovi i klipovi govore nešto sasvim drugo, a posljednji podatak u vezi sa dvojicom velikih rivala u istoj mjeri je frapantan kao i on oni iz prošlosti.

Barselona je u subotu savladala Atletiko Madrid na domaćem terenu (2:1), a strijelac prvog gola u pobjedi tima iz Katalonije bio je magični momak iz Rosarija. 

Tim pogotkom, Leo i Kristijano stigli su do brojke od ukupno 1.000 golovova u svojim karijerama – Mesi je postigao svoj 482, a kada se na to doda 518. pogodaka Ronalda dolazi se do tačno hiljadu.

Prvoj zvijezdi Real Madrida je za spomenuti učinak bilo potrebno 773 meča, dok je Argentinac odigrao 160 manje. Takođe, na tom putu upisali su ukupno 74 het-trika (Mesi 36 - Ronaldo 38), Argentinac je prosječno tresao mrežu na svakih 0,79 susreta, a Portugalac na 0,67. 

Dvadesetosmogodišnji Mesi i dvije godine stariji Ronaldo osvojili su za to vrijeme i 42 trofeja (Mesi 26 - Ronaldo 16), a koliko su dominanti u svijetu fudbala – možda i najdominantniji od kada se igra najvažnija sporedna stvar na svijetu – najbolje govori činjenica da su od posljednjih deset 'Zlatnih lopti' osvojili čak osam (Mesi pet - Ronaldo tri). 

B92

 

Portal Analitika