Fudbal

Anćeloti želi Kediru u svom Bajernu

Italijanski stručnjak i od ljeta novi trener minhenskog Bajerna Karlo Anćeloti ima sasvim dovoljno vremena da dobro prouči kadrovsku situaciju u klubu, da smisli strategiju kojom će voditi bavarsku mašinu do uspjeha i proceni na kojim poljima su potrebna pojačanja.
Anćeloti želi Kediru u svom Bajernu
Portal AnalitikaIzvor

Anćeloti to ovih dana upravo i radi, a kako prenosi njemački Kiker, već je upravi Bajerna predočio da mu je potreban - Sami Kedira! On je razgovarao sa ljudima iz klupskog vrha i predstavio im plan po kojem bi vezista Juventusa dobio ogroman prostor u njegovom sistemu, a navodno je jako zadovoljan partijama koje član Pancera pruža, zbog čega traži da klub pripremi sredstva za ljeto. 

Kedira i Anćeloti iza sebe već imaju dvije godine saradnje u Realu, s tim što je njemački reprezentativac u Kraljevskom klubu imao gotovo minornu ulogu. I pored toga Kedira je u nedavnom intervjuu za ugledni list Die Velt imao samo riječi hvale za trofejnog stručnjaka, o kojem je pričao samo u superlativu.

„To je izvanredan stručnjak i čovjek, taktičar kakav se rijetko viđa. Ono što me je najviše fasciniralo kod njega jeste to što posjeduje ogromne ljudske kvalitete, što je jako važno u ovom poslu. On umije s igračima, stalno priča sa njima i uvijek dopire do njih svojim riječima“.

Bajern je, kako Kiker piše, spreman da ponudi Juventusu 15.000.000 eura, što bi za Staru damu bila čista zarada, s obzirom na to da je Kedira u Torino stigao kao slobodan igrač. Pregovori bi vrlo lako mogli da počnu već sredinom februara, kada se dva kluba budu sastala u nokaut fazi Lige šampiona.

Portal Analitika