Svijet

BUGARSKA: Zaplijenili drogu vrijednu 1,6 miliona eura

U Bugarskoj je zaplijenjeno 108 kilograma sintetičke droge amfetamin čija se vrijednost procjenjuje na više od 1,6 miliona eura.
BUGARSKA: Zaplijenili drogu vrijednu 1,6 miliona eura
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zamjenik glavnog tužioca Bugarske Boris Sarafov izjavio je da je tokom akcije u kojoj su učestvovali tužilaštvo, policija i državna bezbjednosna agencija DANS pretreseno 30 stanova, privrednih objekata i automobila na području Sofije, Plovdiva i Varne.

Prema njegovim riječima, organizovana grupa koju čine šest bugarskih državljana praćena je pola godine, a završni udarac nanesen joj je u četvrtak u Plovdivu, kada su uhapšeni kupci arapskog porijekla - dvojica Jordanaca i jedan Sirijac.

Stranci su posjedovali dozvole za privremeni boravak u Bugarskoj i nisjeu dio poslednjeg izbjegličkog talasa, prenose bugarski mediji.

Zaplijenjeno 50 kilograma tableta amfetamina, koje su bile upakovane u narandžaste kese na kojima je pisalo "Napravljeno u Njemačkoj" (Made in Germany) a bile su namijenjene inostranom narko tržištu.

Pripadnici policije su nakon pretresa jednog objekta u sofijskom selu Petarč otkrili i zaplijenili još 58 kilograma amfetamina.

Bugarska policija nastavila je pretrese s ciljem pronalaženja laboratorije u kojoj je proizvedena droga.

Prema riječima zamjenika glavnog tužioca, postoji vjerovatnoća da je dio narkotika proizveden za domaće tržište, za prodaju na malo po školama i diskotekama.

Serafov je rekao da je u drugoj zajedničkoj akciji uhapšen dvadesetčetvorogodišnji mladić, bugarski državljanin turskog porijekla po imenu Saraj Redžep Nuri.

Kod njega su, između ostalog, pronađena dva automata, šest pušaka, 17 pištolja, revolver, 34 cijevi, 27 punjača za municiju, 32 metalna okvira za oružje, razni eksplozivi, kao i 522 metaka različitog kalibra.

Izvor i foto: rtcg.me

Portal Analitika