Crna hronika

Rajko Kuljača opet pregovara o statusu svjedoka saradnika

Bivši predsjednik budvanske opštine Rajko Kuljača pregovara s Tužilaštvom o statusu svjedoka saradnika u slučajevima Krapina i Bulevar gdje je budvanski budžet oštećen za više od 4.800.000 eura, saznaje Pobjeda.
Rajko Kuljača opet pregovara o statusu svjedoka saradnika
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako nezvanično saznaje ovaj list, od izvora iz istrage, Kuljača bi ovih dana trebalo da se pojavi pred tužiocem i ispriča sve što zna o zloupotrebama u kojima je budvanski budžet oštećen za višemilionske iznose.

Kuljača je sa Tužilaštvom već u dva slučaja dobio status svjedoka saradnika i to u aferama TQ Plaza i Jaz i Prijevor. Prva hapšenja počela su 13. avgusta kada je u Specijalno tužilaštvo privedeno 13 budvanskih funkcionera zbog zloupotrebe položaja u slučajevima TQ Plaza i Jaz.

Tada se među osumnjičenima našao i Rajko Kuljača ali je on istog dana dobio status svjedoka saradnika. Nakon mjesec otvoren je novi predmet Prijevor u kojem je Kuljači ponovo dodijeljen status svjedoka saradnika.

Status svjedoka saradnika osim Kuljače, dobili su nekadašnji direktor AMD Igor Trnski, izvršni direktor Trejd junika Mirko Latinović i Marko Vujović kum Miloša Marovića.

Za samo nekoliko mjeseci, koliko je prošlo od Kuljačinog hapšenja, Tužilaštvo je prikupilo dokaze, sakupilo dokumentaciju za Krapinu, Bulevar Bečići, sistem za prečišćavanje otpadnih voda - WTE, Kopirajt, Properti investment.

U ovim slučajevima neki od osumnjičenih se brane sa slobode dok su drugi u pritvoru zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i težine krivičnog djela jer je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

U svim aferama pominje se ime visokog funkcioner Demokratske partije Socijalista Svetozara Marovića. Prema stavu istražitelja, on je bio na čelu kriminalne organizacije koja je oštetila budžet opštine za višemilionske iznose. Marović je uhapšen 17. decembra i to nakon iskaza svjedoka saradnika koji su ga optužili da je on rukovodio svim spornim poslovima. Marović je skoro mjesec i po u pritvoru.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika