Politika

JASAVIĆ: Ne dešava se ništa što nijesmo očekivali

Funkcioneri Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Milutin Đukanović počinju novi vid kampanje protiv poslanika Pozitivne Crne Gore i premijera Mila Đukanovića, ne krijući ogorčenje što se njihovi planovi o padu Vlade i njenog predsjednika nijesu ostvarili. Ta kampanja, očigledno prljavija od dosadašnje, počela je od društvenih mreža, a nastaviće se širenjem najprimitivnijih sadržaja i putem grafita, saznaju Vikend novine.
JASAVIĆ: Ne dešava se ništa što nijesmo očekivali
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Proteklih dana, kako uoči i tokom vanredne sjednice o povjerenju Vladi, tako i nakon podrške koju je Đukanovićev kabinet dobio u Skupštini, ne prestaju uvrede i psovke, čak i kletve koje se bezočno šire društvenim mrežama, ali i kroz komentare na pojedinim portalima.

Za dežurne "hejtere" premijera Đukanovića, glavna meta nakon 27. januara postala je potpredsjednica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić koja je posljednjih dana pretrpjela seriju uvreda, psovki, čak i prijetnji koje još nije prijavila policiji. Brojne komentare, karikature... ispisali su na Fejsbuk profilu vlasnici i autentičnih i lažnih Fejsbuk prijatelja, ne libeći se da otvoreno vrijeđaju i prijete.

Jasavić u izjavi VN, kaže da su očekivali negativne komentare.

"Ne dešava se ništa što nijesmo očekivali. Nijesmo jedini nakon takozvane AB revolucije prema kojima se neistomišljenici ovako odnose. Mi nastavljamo našim putem i radimo ono što je u interesu države. Upravo tako. Mnogo je više onih koji danas dolaze u naše kancelarije i pristupaju Pozitivnoj. Njih je samo u posljednjih 48 sati oko 300. Tiha i građanska Crna Gora koja želi promjene na bolje. I to je snaga mirnih promjena, a ne onih koji su glasniji, ali definitivno na pogrešnom putu", izjavila je Jasavić za VN.

Pozitivna Crna Gora našla se na udaru iz jednog jedinog razloga, što su državne interese stavili iznad trenda animoziteta prema premijeru Đukanoviću, na čemu upravo Nova srpska demokratija i Demokratski front temelje svoju političku borbu. Rušilački protesti, formiranje partijske policije, rječnik kakav smo mislili da je dio prošlih vremena, pokazao je da Nova srpska demokratija, ne samo da se ne odriče odriče primitivne političke prakse, nego čak pokušava da povampiri duhove prošlosti.

Izvor: Vikend novine; foto: cdm.me

Portal Analitika