Društvo

Prijetnje i uvrede na Fejsbuku: Opozicioni botovi traže linč Pajovića

Odluka Pozitivne Crne Gore da glasa za povjerenje Vladi naišla je na negodovanje i kritike opozicionih Fejsbuk stranica u Crnoj Gori, ali i administratora pojedinih stranica na toj društvenoj mreži, koje obiluju uvredama, prijetnjama pa čak i direktnim pozivima na linč poslanika te partije.
Prijetnje i uvrede na Fejsbuku: Opozicioni botovi traže linč Pajovića
Portal AnalitikaIzvor

Tako je na zvaničnoj Fejsbuk stranici protesta Demokratskog fronta „Sloboda traži ljude“ odluka Pozitivne okarakterisana „veleizdajom Crne Gore“. Na jednom od postova objavljenih na toj stranici nalazi se animacija sa portretima poslanika Darka Pajovića, Azre Jasavić i Gorana Tupanje, preko koje velikim slovima piše - „Izdaja“.

- Ubijeđeni smo da će veleizdaja naroda Crne Gore od strane Pozitivne ujediniti opoziciju i da će sve opozicione partije zajedno sa Demokratskim frontom izaći na ulice crnogorskih gradova i konačno srušiti režim Mila Đukanovića – navedeno je u opisu tog posta.

Na stranici ,,Dnevna doza DPS i NATO botova“ - koja je takođe bliska Demokratskom frontu, ali koja ima nepoznatog administratora - postavljena je fotografija sa brutalnim uvredama na račun lidera Pozitivne Darka Pajovića, koja je juče do podne imala više od 1.100 lajkova. Komentari ispod te fotografije, takođe, obiluju vulgarnim uvredama i neumjesnim komentarima. Ta Fejsbuk stranica je čak objavila i brojeve mobilnih telefona Darka Pajovića, Azre Jasavić i Gorana Tuponje koji su tokom jučerašnjeg dana uklonjeni. Uvredama i prijetnjama na toj Fejsbuk stranici nijesu zaštićena čak ni djeca lidera Pozitivne! Na toj stranici objavljena je i fotografija koja aludira na odbačenost i asocijalizaciju Pajovićeve djece zbog njegove odluke, uz krajnje uvredljivi naslovni komentar: „Crni Darko što ostavi đeci u amanet“. Ništa bolje nije prošla ni Azra Jasavić. Ona je na par fotografija, objavljenih na stranici ,,Stari liberal“, upoređena - da se upotrijebi izraz koji može da istrpi hartija - sa ženom sumnjivog morala. Sve je garnirano najodvratnijim aluzijama na potkupljivost, ali i na fizički izgled poslanice Skupštine Crne Gore. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika