Politika

Rogozin zvao Kneževića i Bulatovića u Moskvu

Potpredsjednik ruske Vlade i jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina, Dmitrij Rogozin, pozvao je lidere Demokratske narodne partije Milana Kneževića i Predraga Bulatovića da sredinom naredne sedmice posjete Moskvu kako bi se napravio plan aktivnosti za nastavak anti NATO kampanje u Crnoj Gori, saznaje Pobjeda.
Rogozin zvao Kneževića i Bulatovića u Moskvu
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je već druga posjeta Moskvi od strane Kneževića koji je istim povodom boravio u ruskoj prijestonici sredinom novembra kada mu je domaćin bila Ruska Duma. Formalan poziv Kneževiću i Bulatoviću upućen je od ruske parlamentarne stranke Rodina čiji je Rogozin osnivač i finansijer. Rodina je koalicioni partner stranci Jedinstvena Rusija koja je saveznik Putinu i ruskom premijeru Dimitriju Medvedevu. U pozivnom pismu, između ostalog se navodi da će predstavnici DNP sa Rodinom potpisati memoramdum o saradnji i razmijeniti mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciju u regionu.

U izjavi za Pobjedu predsjednik DNP-a Milan Knežević je potvrdio da će od srijede do petka boraviti u Moskvi gdje će potpisati sporazum sa strankom čiji je osnivač Dmitrij Rogozin.

- Ne vidim ništa neobično i spektakularno u činjenici što će DNP i Rodina potpisati memorandum o saradnji, jer smo to najavili i prilikom našeg posljednjeg sastanka u Moskvi. Čini nam čast da razvijamo saradnju sa svim političkim subjektima u Rusiji koji podržavaju našu programsku platformu vojne neutralnosti Crne Gore koju bi garantovale Rusija i NATO, kazao je Knežević za Pobjedu. (Opširnije čitajte u današjoj Pobjedi) (Foto: Kodex)

Portal Analitika