Košarka

Radonjić: Nema razloga da razmišljamo o Top8

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je poslije pobjede nad Lokomotivom Kubanj u Top 16 fazi Eurolige da nema namjeru da se bavi kalkulacijama i pričama o plasmanu u četvrtfinale elitnog takmičenja.
Radonjić: Nema razloga da razmišljamo o Top8
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski stručnjak kaže da je Zvezda protiv ruskog kluba odigrala možda i najbolji meč u sezoni, ali da je još rano za predviđanja kako će se stvari odvijati u nastavku.

“Ako se uzme u obzir da se radi o petom kolu, nema nikakvog razloga da se priča o plasmanu u četzvrtfinale. Iako je to normalno, biće analiza i prognoza. Sve ćemo uraditi da to bude, ali sada je rano da se priča o tome. Dešavaju se iznenađenja, svako kolo nosi neku novu matematiku. Kad bude došlo vrijeme za to, pričaćemo. Daj bože da dođe“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Crveno-bijeli su u hali Pionir ubjedljivo slavili sa 80:66, a to im je bila treća pobjeda u prvih pet kola Top 16.

“Čestitke igračima na pobjedi, navijačima na fenomenalnom ambijentu. Vidjelo se na zagrijevanju da će biti sjajno. Za nas je ovo velika pobjeda, savladali smo rivala koji igra odlično u Euroligi. Imaju sjajan tim, trenera koji je osvojio Euroligu. Mi smo svjesni njihovog kvaliteta i forme. Svi odlično šutiraju, bilo je potrebno da igramo odbranu jako dobro i skoncentrisano. Počeli smo dobro, uspjeli da izvršimo pritisak i uradimo neke stvari koje su nam omogućile lakši napad“, objasnio je on.

Trener Zvezde pobjedu nad ekipom iz Krasnodara opisao je kao neku vrstu podviga.

“Oni su u periodima nekim znali da se vraćaju sa nekoliko trojki, ali bili smo spremni i na to. U prvom dijelu smo osim odbrambenog kvaliteta, pokazali i dosta toga u napadu. Digli smo u nastavku i agresivnost. Potpuno smo kontrolisali smo meč i napravili veliki podvig. Moramo da se odmorimo, spremimo za MZT. Znam da je fraza, ali vjerujem da će i tu biti teško“, jasan je on.

(Mozzartsport.com)

Portal Analitika