Politika

Đukanović: Pokrenuću proceduru razrješenja Konjevića

Premijer Milo Đukanović saopštio je na današnjoj sjednici Vlade da namjerava da pokrene proceduru razrješenja ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića sa te funkcije.
Đukanović: Pokrenuću proceduru razrješenja Konjevića
Portal AnalitikaIzvor

Konjević je juče uputio premijeru inicijativu za razrješenje sa funkcije ministra unutrašnjih poslova.

Đukanović je na današnjoj sjednici rekao da ga je Konjević obavijestio da uslijed nove realnosti u Parlamentu očekuje pokretanje procedure svog razrješenja.

"S tim u vezi predsjednik je informisao Vladu da proceduru svakako namjerava da pokrene", saopšteno je iz Vlade.

Premijer se na početku sjednice zahvalio članovima Vlade na odlično obavljenom poslu u Skupštini tokom trodnevne rasprave o povjerenju Vladi, rekavši da vjeruje da je rezultat dobrog nastupa i ishod glasanja.

On je ocijenio da je namjeri rušenja Vlade suprotstavljena ideja realnog sagledavanja njenih rezultata i dodao da je i ovo iskustvo potvrdilo da Vlada treba i u nastavku mandata da ostvaruje svoje pravo, dobijeno na osnovu povjerenja građana, da odgovorno realizuje svoje obaveze, što je najbolja odbrana i afirmacija Vladine politike.

"S tim u vezi, premijer je istakao da je rasprava u Parlamentu pokazala da na neutemeljene kritike, manipulacije i dezinformacije uvijek treba odgovarati argumentima i činjenicama i na taj način afirmisati vrijednosti rada Vlade i nove faze političkog i društvenog života u koju je ušla Crna Gora", navedeno je u saopštenju.

Na sjednici je usvojena Informaciju o sprovođenju ugovorā o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, kao i Informacija o dodjeli materijalne pomoći vjerskim zajednicama u Crnoj Gori u 2015. godini.

Foto: gov.me

Portal Analitika