Društvo

Radionica o rodnoj ravnopravnost u medijima

U saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je organizovalo radionicu na temu Rodna ravnopravnost u medijima. U uvodnom dijelu učesnicima i učesnicama radionice obratili su se ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič.
Radionica o rodnoj ravnopravnost u medijima
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Cilj radionice bio je upoznavanje predstavnika i predstavnica medija sa politikom rodne ravnopravnosti, uz sprovođenje obaveza koje proizilaze iz Plana aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori 2013-2017 i Akcionog plana za Pregovaračko poglavlje 23: Pravosuđe i temeljna prava“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Radionica je okupila reprezentativne izlagačice na panelima: Šarlot Niklason iz Kancelarije EU za skandinavski javni servis u Briselu, Karin Majls sa Univerziteta Sodertorn u Švedskoj, Elizabetu Gojan sa HRT-a.

Biljana Pejović, načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti predstavila je institucionalni, pravni i strateški okvir u oblasti rodne ravnopravnosti kao i aktuelne izazove u okviru pregovora sa EU kada je riječ o ovoj oblasti.

Portal Analitika