Društvo

NATO obuka iz oblasti sajber bezbjednosti

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije putem NATO SPS programa organizuje obuku iz oblasti sajber bezbjednosti pod nazivom "CSIRT Training".
NATO obuka iz oblasti sajber bezbjednosti
Portal AnalitikaIzvor

Obučavaće se 12 crnogorskih predstavnika iz Ministratstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstva odbrane, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, kao i profesori magistarskih studija Sajber bezbjednosti.

Kako se navodi u saopštenju, "CSIRT Training" trajaće deset dana, a održaće se iz dva dijela: od 8. do 12. februara u Podgorici i od 15. do 19. februara u Talinu.

- Glavni cilj je da se učesnicima predstave aktivnosti na ublažavanju sajber prijetnji, sa posebim osvrtom na efikasno rukovanje i reagovanje na sajber incidente. Obuka je praktične prirode, a veliki dio pokrivaće i organizacione probleme, upravljanje ranjivostima, analizu rizika, konfiguraciju i upotrebu sigurnosnih alata, forenziku itd. Predavači će biti eksperti iz ove oblasti koji dolaze iz Estonije - stoji u saopštenju Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Portal Analitika